DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Kuzu Oğlak Bakım Besleme Toplantısı Yapıldı

Kuzu Oğlak Bakım Besleme Toplantısı Yapıldı

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Programı kapsamında “Kuzu Oğlak Bakım ve Besleme” toplantısı düzenlendi.

Bilim ve Sanat Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleşen programa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun YILDIZ, İl Müdür Yardımcısı Erkal GEDİKLİ, Şube Müdürleri, Bilecik Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemil İNCE, Ziraat Odası Başkanları ve çiftçiler katıldı.

İl Müdürümüz YILDIZ toplantıda yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

İlimizde Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarım danışmanı çalıştıran kuruluşlarımızdan biri. Bakanlığımız son yıllarda özellikle üretici birliklerini sivil toplum örgütlerini önemsemekte. İnsanların bir araya gelerek oluşturmasını istediği birlikler ve kooperatifler devlet tarafından desteklenmektedir. Amaç bu üretimi yapan işin içinde olan insanların kendilerinin oluşturduğu yönetimler kendi sorunlarını çözebilsinler ve bu birliklerimiz kendi dallarında hizmet yapabilecek pozisyona gelebilsinler. Birlik üyelerine maddi ve teknik destekler verilmekte ve bu vesileyle birliklerimize sahip çıkılmaktadır.

Birlik üyelerimiz çalışan birliklerimizi ve kurumlarımızı zorlayacak bir şeyler isteyeceksiniz ki bizler de harekete geçeceğiz. Bunu yaparken laf olsun diye eleştirmeyeceğiz. Bir şeyi eleştirirken çözümünü de ortaya koymak gerekir. Birlikteki danışmanlarımız İl ve İlçe Müdürlüğündeki teknik personel her zaman çiftçinin hizmetindedir.

Küçükbaş hayvancılıkta önemli olan döl verimidir. Döl verimini maksimum düzeyde yapamıyorsak karlı bir hayvancılık olmaz. Koç altı koyun sayısı önemlidir ama en önemli olan doğan, yaşayan ve belli yaşa gelip de damızlık veya kurbanlık kuzu sayısıdır. Bunlara dikkat etmezsek kar oranı düşük olur. Döl verimi düşük, yavru ölümleri fazla, doğan kuzuların da bakım ve beslemesini iyi yapamıyorsak kaybedilen her kuzu o yılki kazancınızı götürür. Bu sebeple hem anaçlarımızı iyi seçmeli hem de bakım ve beslemeyi iyi yapmalıyız.

Son yıllarda ilimiz küçükbaş hayvancılığında artış oldu ve daha bilinçli yapılmaya başlandığı için teşekkür ederim. Daha iyisini yapabilmek için gayret göstermeliyiz.” dedi.

Birlik Başkanı İNCE toplantıda; Tarımsal danışmanlık hizmetinin amacı çoğulcu etkin ve verimli bir yapıya kavuşmasını sağlamak olduğunu, 2014 yılında 1 tarım danışmanı ile 24.000 baş hayvana hizmet sağlarken şuan ise 2 tarım danışmanı ile 43.172 baş hayvana hizmet sağlandığını söyledi.

Birlik danışmanları Veteriner Sağlık Teknikeri Gönül İNCE ve Veteriner Sağlık Teknikeri Nurcan YARDIMCI “Kuzu ve Oğlaklarda Bakım ve Besleme” ve “Beslenmeye Bağlı Hastalıklar” ile Şube Müdür V. Devrim TORAMAN’ın “Koyun ve Keçilerde Yılboyu Aşılama Programı” konulu sunumlarının ardından toplantı sona erdi.

IMG_7089 IMG_7071 IMG_7077

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.