DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Açık
18°C
Bilecik
18°C
Açık
Pazartesi Açık
22°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Çok Bulutlu
20°C

Kuvvetli Yağış Bilecik’i Vurdu

Kuvvetli Yağış Bilecik’i Vurdu

Bilecik’te kuvvetli yağış şehrin çeşitli noktalarında aksaklıklara neden oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bilecik ve çevresinde Çarşamba günü kuvvetli yağış beklendiğini duyurmuş, AFAD ise cep telefonlarına yine aynı gün için öğle saatlerinden itibaren kuvvetli yerel yağış beklendiği, sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği yönünde uyarı içeren sms göndermişti.

Kuvvetli Yağış Bilecik’i Vurdu

Bilecik ve ilçelerinde öğleden sonra etkili olan kuvvetli yağış su baskınlarına neden oldu. Yüksek seviyelerden biriken yağmur suları çukurdaki noktalara doğru kollara ayrılmış yollar üzerinden adeta dere gibi aktı. Zemin katlardaki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yağış anında kuvvetli esen rüzgar nedeniyle çeşitli noktalarda ağaçların dalları koparken, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nin hemen yanında yer alan Mehmetçik Sokak, Küçük Sanayi Sitesi alt geçit, Akasyaaltı ve İstasyon mevkii Bilecik-Eskişehir yolu Osmangazi Caddesi, Soğuksu, Atatürk Bulvarı üzerindeki belediye dükkanlarının yer aldığı yolda biriken yağmur suları sürücülere zor anlar yaşattı. 75. Yıl parkının hemen önünde yer alan yolda kısmen çökmeler meydana geldi. Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezin yanında yer alan Kooperatif Marketin girişi adeta havuza döndü. Kuvvetli yağış nedeniyle Ertuğrulgazi, İsmetpaşa ve Gazipaşa Mahallesinde elektrik kesintileri yaşandı. Yağmur suları, Bilecik Belediyesi’nin devam eden altyapı çalışmaları kapsamında kazılan yollarda kullandığı dolgu malzemeleri, mıcır ve toprak ile beraber parke taşları ve çöp konteynerlerini de sürükledi. Çeşitli noktalarda mazgallar, kanalizasyonlar yağmur sularının taşıdığı malzemeler nedeniyle doldu ve taştı.

Tüm ekipler seferber oldu

Bilecik Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri ana arterler başta olmak üzere trafiğin yoğun olduğu noktalarda yaşanan aksaklıklarla ilgili çalışmalar yaptı.  Belediye, İl Özel İdare, Karayolları ve AFAD ekipleri, 112 Acil Çağrı merkezine gelen ihbarlar öncelikli olmak üzere vatandaşların yardımına koştu. Mazgallar, kanalizasyon ve yollarda biriken malzemeler iş makineleriyle temizlendi. Su basan ev ve iş yerlerinde ekiplerce yoğun bir çalışma başlatıldı. Ev ve iş yerlerindeki sular tahliye edildi.

Bilecik Valisi Kızılkaya: 125 araç, 487 personel ve 129 ekip sahada

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, yaşanan kuvvetli sağanak yağış sonrası ev ve işyerlerini su basan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, yürütülen çalışmaları sahada takip etti. Vali Kızılkaya, 125 araç, 487 personel ve 129 ekibin sahada vatandaşların her an yanında, 7 gün 24 saat emrinde olduğunu söyledi.

Bilecik Belediyesi 200’e yakın personel ile sahada

Akşam saatlerinde başlayan ve aniden bastıran yağış sonrasında Bilecik Belediyesi’ne bağlı birçok birim çalışanı sahada faaliyet gösterdi.

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Başkan Yardımcıları Vedat Kazıcı, Hüseyin Yıldız, Ahmet Gürses ve ilgili birim müdürleri, sahada incelemelerde bulundu.

Su baskını yaşanan noktalara müdahale eden ekipler, vatandaşların yardım istediği noktalarda da gerekli çalışmalarda bulundu.

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yaptığı açıklamada, Bilecik Belediyesi’ne bağlı 200’e yakın personel ile sahada çalıştıklarını belirterek, ”Bugün maalesef yine afet boyutunda bir yağış ile karşılaştık. Son zamanlarda karşılaştığımız en büyük yağışlardan biri oldu. Bizler ilgili başkan yardımcılarımız ve birim müdürlerimizin koordinasyonunda her yere müdahale etmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız, komşularına ve yardıma muhtaç insanlara el uzatması, bu konuda bizlerle iletişime geçmeleridir. Bu tür yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımız varsa onlara kalacak yer temin etmek istiyoruz. Sizden bir diğer ricamız ise dere yatakları ve dolgu alanlarından uzak durmanızdır. Çünkü yağışın sabaha kadar sürmesi bekleniyor. Hepimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bizler tüm ekiplerimizle birlikte sabaha kadar sahada olacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.