DOLAR
32,5435
EURO
34,8563
ALTIN
2.436,22
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

Kutsal Emanetler Bilecik’e doğru yola çıktı

Binlerce askerimizin şehit düştüğü Çanakkale’den Kutsal Emanetler toprak, deniz suyu ve Şanlı Türk Bayrağı Bilecik’e doğru yola çıktı.

Çanakkale Çimenlik Kalesi’ndeki 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümü açılış törenine Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, gaziler, protokol üyeleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Çimenlik Kalesinde yapılan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Ardından Vali Orhan Tavlı burada yaptığı konuşmada, ecdadımızın bizlere destanlarla örülmüş muhteşem bir miras bıraktığını, bağımsızlık, özgürlük, vatan, bayrak gibi yüce değerler söz konusu olunca ölümü karşılıksız, seve seve göze aldıklarını hatırlatarak, bu değerler uğruna şehit olmayı ulaşılabilecek en yüksek mertebe, en kutsal paye bildiklerini söyledi.

Vali Orhan Tavlı konuşmasına şöyle devam etti:

Çanakkale Zaferi, bu kahramanlık ve fedakarlığın en güzel örneklerinden birisidir.

Çanakkale silah karşısında imanın zaferidir. Vatanını ve hürriyetini canı pahasına korumak isteyen bir millet karşısında hiçbir gücün duramayacağı Çanakkale’de bütün dünyaya ilan edilmiştir.

Geçilemeyen Çanakkale bir sır değil bir güçtür. Önce manevi değerlerle bir güçtür, sonra silahı ile süngüsü ile bir güçtür. Türk milleti ve ordusu saldırgana karşı dur demesini bilmiş, vatanı için, bağımsızlığı için canını feda etmekten çekinmemiştir. Bu zafer bu coğrafyada vatan, bayrak, devlet, millet ülküsü ile yaşayan ve bu uğurda canını feda etmiş bir büyük medeniyetin eseridir.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferini kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve topraklarımızı vatan kılan aziz şehit ve gazilerimizin manevi hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, tüm vatandaşlarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Çimenlik Kalesindeki gösterilerin ardından valilik önüne kadar yürüyüş yapıldı.

Çanakkale Valiliği önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere Gelibolu’dan yarımadasından alınan kutsal toprak, deniz suyu ve Şanlı Türk Bayrağı Vali Orhan Tavlı tarafından sporculara teslim edilerek Zafer Koşusunun startı verildi.

Çanakkale’den sporcularla yola çıkan kutsal emanetler Balıkesir’e ulaştı. Kutsal emanetler sırasıyla Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Ankara’da yapılacak teslim törenlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.