DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Bilecik Gençlik Merkezi’nin etkinliği,

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Bilecik Gençlik Merkezi nin  etkinliği, İstasyon Mahallesi 4 Değirmen Mevkiinde yer alan Spor Salonunda düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası programında, Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş konuşma yaptı. ”Dünyaya teşriflerinin 1444.yılında ,onun sevgisiyle ve muhabbetiyle bir araya geldiğimiz Peygamberimiz Efendimiz Hasreti Muhammed Mustafa(S.A.V)nın üzerine Salat ve Selam olsun” diyerek konuşmasına başlayan Akkuş ; ”İnsan, gaye varlık, İnsan kainatın özü, insan Allahu Tealanın yeryüzüne halife olarak, hükümran olarak göndermiş olduğu ve bütün varlıkların, mahlukatın, zerrelerin ve kürrelerin, habbelerin ve kübbelerin, ayın, güneşin, yıldızın, toprağın, havanın ve suyun bütün görünen ve görünmeyen, bilinen ve bilinmeyen varlıkların kendisine hizmet ettiği kainatın özü ve insan, Allahu Tealanın yeryüzüne hakim kıldığı kendisini Rabbine kul olarak hazırlamış olduğu müstesna bir varlık. İnsanın yeryüzündeki değeri onun rengi, boyu, etnik kimliğiyle, cinsiyetiyle, zenginliği ve fakirliği ile ölçülmüyor. Allahu Teala bizim her birimizi bir tarağın dişleri gibi eşit görüyor.Biz bir anne ile bir babadan dünyaya geldik. Peygamberimiz Efendimiz buyuruyorlar ki insanlar Adem’in çocuklarıdırlar. Adem ise topraktan yaratılmıştır. Allahu Teala Kur’an-­ı Keriminde muhakkak ki biz sizi bir erkek ve dişiden dünyaya getirdik ve birbirinizi tanıyasınız, birbirinizden haberdar olasınız diye sizi kabilelere, aşiretlere, boylara, milletlere ayırdık.Ama unutmayın Allah katında, üstün olanınız Allahın emir ve yasaklarına en çok riayet edeniniz ve saygı göstereninizdir.” dedi.

Kur’an­ı Kerim tilavetinin ardından Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen Kur’an­ Kerim Güzel okuma yarışmasında dereceye giren erkek ve kız öğrencilere hediyeler takdim etti. Ardından pilav ve ayran ikramıyla program sona erdi.

Programa Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, İl Müftüsü Necati Akkuş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hasan Kocatepe, Daire Müdürleri, Öğretmen ve Öğrenciler katıldı.

DSC_5018 DSC_5025 DSC_5031 DSC_0180 DSC_0183 DSC_0186 DSC_0192 DSC_5013 DSC_4998 DSC_5000 DSC_5035 DSC_5045 DSC_0196 DSC_0211

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.