DOLAR
32,5894
EURO
34,7907
ALTIN
2.422,92
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
29°C
Bilecik
29°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir göreve başladı

Valiler Kararnamesiyle Bilecik Valiliği’nden Kütahya Valiliği’ne atanan Ahmet Hamdi Nayir göreve başladı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’in Kütahya’daki ilk durağı tarihi Ulu Cami oldu. Vali Nayir cemaatle birlikte Cuma Hutbesini dinledi, namaz kıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’e Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Vali Yardımcısı Hüdayar Mete Buhara, İl Jandarma Komutanı Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur ile İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik eşlik etti.

Cuma namazı sonrası valilik makamına yaya olarak gitmeyi tercih eden Vali Nayir, Sevgi Yolu boyunca esnaf ve vatandaşlarla tanıştı, hal hatır sordu. Vali Ahmet Hamdi Nayir’e Kütahya hakkında bilgileri Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu verdi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Valiliği önünde Kütahya’nın yöresel kıyafetlerini giymiş öğrenciler ve protokol tarafından karşılandı. Kendini karşılamaya gelenlerle tokalaşan Vali Nayir daha sonra makamına geçti.

“KURULUŞUN VE KURTULUŞUN KENTİNDE OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM”

Makamındaki ilk açıklamayı yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Kuruluşun ve kurtuluşun kenti Kütahya’da görev yapmaktan onur duyuyorum” dedi. Vali Nayir konuşmasında, “30 Mayıs 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla Kütahya Valiliğine atandım. Bugün de göreve başladım. Hem Osmanlı’nın kuruluşunda hem de Kurtuluş Savaşı’nda önemli olaylara şahitlik yapmış bir toprak parçası üzerinde valilik görevi yapmak büyük bir onur. Her şeyden önce bana bu görevi layık gören başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Bakanlar Kurulu üyelerimize şükranlarımı arzediyorum. İnşallah hem benim, hem de Kütahya için hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

“KAMU HİZMETLERİ İNSAN ODAKLI OLACAK”

“Kütahya’da insan odaklı bir kamu hizmeti olacak” diyen Vali Ahmet Hamdi Nayir konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Tüm hizmetlerin işbirliği içerisinde hayat geçirileceğini belirten Vali Nayir, “Kütahya’da insan odaklı kamu hizmeti yürütmeye çalışacağız. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesinin bir örneğini burada mesai arkadaşlarım ve kaymakamlarımla birlikte yürütmeye çalışacağız. Yürütülen kamu hizmetinin ekip ruhu içerisinde gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bizler mülki idari olarak mahalli idarelerle, üniversitemizle ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile iyi bir işbirliği içerisinde ortak paydamız Kütahya olmak üzere yapılacaklara birlikte karar verip, birlikte uygulamaya çalışacağız. Bundan önce yapılmış olan çalışmaların takibi mutlaka tarafımızdan gerçekleştirilecek ve yeni yapılacak işler konusunda da Kütahyalıların tekliflerine, kamu çalışanlarımızın, mesai çalışanlarımızın tekliflerine açık olacağız. Buradaki çalışmalarımızda önemli olan hususun mevcut birlik ve beraberliğimizi bozmayacak, geliştirecek şekilde bir çalışma olacaktır. Bu vesileyle ilimize daha önce hizmet etmiş olan bütün valilerimizi de saygıyla, ahirete intikal eden valilerimiz varsa rahmetle anmak istiyorum. İlk günümüzde bizi yalnız bırakmayan basın mensuplarımıza da teşekkür ediyorum. Basın mensuplarımız bizlerin aynası olacak, kendimizi orada göreceğiz, yapmış olduğumuz çalışmaları varsa eleştirilerini dikkate alarak, sizlerle ilgili Kütahya’nın geleceğine ait yapılacak olan bütün çalışmalarda ortak olmaya, o onuru ve gururu beraber yaşamaya çalışacağız. Bu onur ve gurur büyük bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Ben bu sorumluluğu da yalnız başıma omuzlamak istemiyorum, buradaki bütün mesai arkadaşlarımızla, yerel yöneticilerimizle ve Sivil Toplum Kuruluşları içine basınımız da dahil olmak üzere bu sorumluluğu birlikte götürmeye aday olduğumu sizlere ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

DSC_6641_1200x800

DSC_6614_1200x800

DSC_6684_1200x800

DSC_8523_1200x798

DSC_6609_1200x800

DSC_6601_1200x800

DSC_8559_1200x798

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.