DOLAR
32,3370
EURO
35,1476
ALTIN
2.242,33
BIST
8.741,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
8°C
Bilecik
8°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Az Bulutlu
7°C
Cuma Parçalı Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
16°C

KURULUŞUN TOPRAĞI BİLECİK’İMİZDE TARİHİMİZ ANLATILDI

Bilecik Belediyesi tarafından 2014 yılı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Serdar Tuncer’in sunuculuğunu yaptığı ‘Kalbe Düşünce’ adlı programda, tarih, kültür, sanat ve müzik anlamında güzel bir gece yaşandı.

Usta Yorumcu ve Şair/Yazar Serdar Tuncer, kendine has üslubuyla kalpleri feth ettiği etkinlikte, Sanatçı Cihan Yıldız ve ekibi, nağmeleriyle katılımcılara güzel anlar yaşatırken, Sanat Tarihçisi Talha Uğurluel ise Osmanlı Tarihi, ona yön veren padişahlarımız ve eserleri hakkında Bileciklileri bilgilendirdi.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, Başkan Vekili Nihat Can ve eşi Nesrin Can, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Bilecik İŞKUR Müdürü Ayhan Tozan, AK Parti İlçe Başkanı Fikret Karabıyık,Giyim ve Mefruşat Odası Başkanı Haşim Balcı ve vatandaşlar katıldı.

Tarih, sanat ve müzik anlamında güzel anların geçtiği etkinlikte, Sanatçı Cihan Yıldız, sevilen türküleri Serdar Tuncer eşliğinde seslendirirken, Sanat Tarihçisi Talha Uğurluel ise Osmanlı Devletini kuran ve sayısız eserleri bırakan padişahlarımız hakkında bilgi verdi.

Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı her anlamda güzel ve verimli bir gece yaşadıklarını kaydetti.

”TERÖR OLAYLARINI LANETLİYORUZ”

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileğini aktaran Başkan Selim Yağcı, şunları söyledi:

‘’Gerçekten Serdar Tuncer, Talha Uğurluel, Cihan Yıldız kardeşlerimizi dinlediğimizde ne kadar kadim bir medeniyetin temsilcileri olduğumuzu görüyoruz ve böyle kadim bir medeniyetin temsilcisi olmak ve böyle ataların torunları olmak bizlere büyük sorumluluklar düştüğünü görüyoruz. İşte böyle büyük ataların torunu olup, biraz kendimize gelmeye başlayınca namertler, nankörler ve isyankarlar da durmuyor. Ben bu gece münasebetiyle gerçekten son günlerde oluşan terör olaylarında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyor ve bu terör olaylarını lanetliyorum. Gerçekten Hicretin 1436. senei devriyesini kutladık. Muharrem ayının içerisindeyiz. Tabi böyle ulvi günleri, geceleri ve seneleri değerlendirirken gönlümüzden dua olarak hep iyiliğe, güzelliğe hak ve hakikatta buluşsunlar diye dua ediyoruz. Bu dünyada sevelim sevilelim diyoruz. Bu dünya kimseye kalmaz. Sevgi ve sevdayla bu dünyayı geçirelim. Ben bu akşam bizleri ilham veren ve bizleri bize getiren bu değerli kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Bizlere çok güzel bir gece yaşattılar. Bu akşam bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere de teşekkür ediyor. Hep böyle güzel ve iyi günlerde buluşmak dileğiyle hoşça kalın.’’

‘’BELEDİYE BAŞKANIMIZ SELİM YAĞCI’YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ’’

Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın fiziki hizmetler yanı sıra kültürel ve sanatsal aktivitelere verdiği önem dolayısıyla teşekkür eden Sunucu ve Şair Serdar Tuncer, ‘’Belediye Başkanları yol yapar, köprü yapar, kültür ve kongre merkezleri yapar ama onlarını için doldurmak, bizlerle sizleri bir araya getirmek işte onların güzel gönlü ve vefasındandır diye biliyoruz. Bundan dolayı da bizler Belediye Başkanımız Selim Yağcı’ya sizlerle buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ECDADIMIZ HER DEVİRDE MUHTEŞEM ESERLER BIRAKMIŞLAR’’

Osmanlı padişahlarının bıraktığı eserler hakkında bilgiler veren Uğurluel, ise atalarımız olan padişahlarımızın her alanda büyük eserler verdiğini belirterek, şunları söyledi:

‘’Örneğin Çelebi Mehmet Yeşil Türbe’de yatıyor Bursa’da. Baktığınız zaman ortaya koyduğu tavır ve duruş Fetret Devri’nden ve o parçalanmışlıktan devleti kurtarmayı görmenin yanı sıra ortaya muhteşem eserleri ortaya koyduklarını görüyoruz. Yani hep deriz ya kardeş kavgası. Kardeş kavgası sadece bir koltuk sevdasından olmuş bir şey değil ve birbirlerine körü körüne düşman değiller. Mesela, 11 yıllık Fetret Devri’nde büyük ağabey Süleyman Çelebi, Edirne’yi almış ve bir caminin temelini atmış. Sonra Musa Çelebi gelmiş Bursa’dan. Edirne’deki Süleyman Çelebi’yi yenmiş ve ağabeyinden yarım kalan camisini tamamlamış. Daha sonra Çelebi Mehmet Amasya’dan gelmiş. Ağabeyi Musa Çelebi’yi yenmiş, devleti tekrar bir Osmanlı olarak ayağa kaldırmış. İki ağabeyinden yarım kalan caminin kubbelerini yaptırarak, örtü sistemini kurmuş ve camiye Sultan Çelebi Mehmet Cami diyelim demişler. Ancak o caminin temellerinin Sultan Süleyman tarafından atıldığı için Süleymaniye Camii olmasını istemiş. Burada ne görüyoruz. Yani şahsi bir kin yok.’’

‘’BİLECİK DEYİNCE ŞEYH EDEBALİ GİBİ BÜYÜK ZATLAR AKLIMIZA GELİYOR’’

Konuşmasında, ‘’Bilecik dediğimizde Şeyh Edebali’yi hatırlıyoruz’’ ifadelerine yer veren Talha Uğurluel, sözlerini şöyle tamamladı:

‘’O insanlar büyüktü ama büyüklükleri yanlarında büyük Allah dostlarını bulundurmalarından kaynaklanıyordu. Hiçbir zaman onların yanında konuşmaktan korkulmayan, uyarılmaktan çekinmeyen ve sadece Allah ile emirlerini ön plana alan büyük insanlardı. Baktığınız zaman Osmangazi ve Orhangazi’nin yanındaki Şeyh Edebali’leri gördüğümüz gibi Yıldırım Beyazıt’ın Emir Buhari’lerini, Okçu Babalardan, Ahi Evranlara, Makedonya’daki Haramati Babalara kadar o büyük zatlar hep o padişahların yanındaydılar ve onlara hep ölçü vermeye devam ettiler. Onlar da bu ölçülere kulak verdikleri müddetçe hep büyük oldular ve büyük yaşadılar.’’

Etkinliğin sonunda Belediye Başkanımız Selim Yağcı, Serdar Tuncer, Cihan Yıldız ve Talha Uğurluel’e birer çiçek takdim ederek, fotoğraf çektirdi.

Güzel anların yaşandığı etkinlikte, Serdar Tuncer, Belediye Başkanımız Selim Yağcı ve Tarihçi Talha Uğurluel ile özçekim yaptı.

Etkinlikte Tarihçi Talha Uğurluel, kitaplarını imzaladı.

DSC_0568 DSC_0682 DSC_0696 DSC_0698 DSC_0711

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.