DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

KÜRŞAD’IN YAZDIĞI TARİH, TİYATRO SAHNESİNDE

Türk tarihinin en önemli kahramanlarından biri olan Kürşad ve silah arkadaşlarının Çinlilere karşı verdiği mücadelenin anlatıldığı “Kürşad” oyunu Sivas Aykırı Oyuncular Tiyatro Topluluğu tarafından Bozüyük’te sahnelendi.

Bozüyük Tiyatro Günleri kapsamında sahnelenen, Kürşad ve 40 çerisinin efsanesini anlatan oyun saat 16:00 ve 20:00 olmak üzere 2 seans halinde Bozüyüklü tiyatro severlerle buluştu.

Vedat ÇİFTÇİ’nin yazdığı, Sema ÇİFTÇİ’nin yönettiği ve yaklaşık olarak 1 buçuk saat süren oyunda Kürşad’ın ve silah arkadaşlarının Çin İmparatorluğuna karşı verdiği yaşam mücadelesi anlatılırken Türklerin yaşam biçimi, inanışları ve adetleri ayrıntılı bir şekilde gözler önüne seriliyor.

İzleyenler tarafından büyük beğeni kazanan oyunun sonunda oyuncuları tebrik etmek için sahneye gelen Belediye Başkan Yardımcısı Ali AVCIOĞLU tiyatro ekibine üzerinde Bozüyük’ün simgesi Metristepe Anıtı’nın fotoğrafı bulunan tablo hediye etti.

”Oyuncu arkadaşlarımıza bu güzel oyun için teşekkür ediyoruz” diyen Başkan Yardımcısı AVCIOĞLU; “Kayseri’de meydana gelen hain terör saldırısında Şehit olan tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu hainleri sevindirmeyeceğiz ve tüm bu yaptıklarının bedelini ödeteceğiz. Ben böyle bir günde tarihimizdeki kahramanlarımızı bizlere anlatan ekibimize çok teşekkür ediyorum. Bu ülkede Kürşad’lar bitmeyecek” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.