DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

KURBAN VEKALETİNİZLE TÜM YIL BAYRAM OLACAK

KURBAN VEKALETİNİZLE TÜM YIL BAYRAM OLACAK

 

2007 yılından beri Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Türk Kızılayı, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban Vekaletinizle Tüm Yıl Bayram” sloganıyla sesleniyor.
Türk Kızılay Bilecik Şube BaşkanıSelami ÇINAR, yaptığı açıklamada,Türk Kızılayı’nın artık geleneksel hale gelen Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası 2015 yılında da devam ediyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı, kurban etlerini de binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban döneminde değil, yıl boyu ete kavuşacak.

Amacına Uygun Kuralına Uygun

Türk Kızılayı’nın “Kurban’da Kızılay Modeli” sayesinde hayırseverler Kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu’nun modern kombinalarında vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek.

Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Türk Kızılayı Şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kurban döneminin ardından Türk Kızılayı, her vekalet sahibine bir teşekkür belgesi ile birlikte bir kutu kavurma konservesi ve süreci anlatan bir DVD gönderecek.

İyilik Sınır Tanımıyor

Türk Kızılayı ile iyilik sınır tanımayacak. Hayırseverler Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Bangladeş, Pakistan, Kırgızistan, Filistin, Suriye, Etiyopya, Somali, Senegal, Nijer, Moritanya, Çad ve Orta Afrika’daki ihtiyaç sahipleri için de Türk Kızılayı’na kurban vekaletlerini verebilecek.

168 Çağrı Merkezinden 7/24 Bağış

Hayırseverler, yurt içi 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 690 TL öderken, yurt dışı kurban vekalet bedeli için de 435 TL ödenecek. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar; Türk Kızılayı Bilecik Şubesi (Adres: Cumhuriyet Mah Kırkalr Sok Kızılay cad no:6  / Tel : 0228 212 22 20 )Bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını,PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını,168 ücretsiz çağrı merkezini vewww.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekâletlerini verebilecekler.

Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekalet sahipleri, 4 taksit imkanından da yararlanabilecekler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.