DOLAR
32,5032
EURO
34,9839
ALTIN
2.430,21
BIST
9.802,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

KÜPÜNE SIĞMAYAN MELEKLER DERNEĞİNDEN SERGİ

KÜPÜNE SIĞMAYAN MELEKLER DERNEĞİNDEN SERGİ

‘’Küpüne Sığmayan Melekler Derneği’’ üyeleri tarafından hazırlanan ve onlarca el emeği göz nuru eserin bulunduğu serginin açılışı yapıldı.

Bilecik’in Küplü köyünde yaşayan kadınların kurduğu dernek üyelerinin “Ahşap Boyama ve Sabun Yapım Kursu”nda üretmiş oldukları ürünler, yapılan program ile sergilendi.

Bilecik Belediyesi Kültür Sitesindeki sergi açılışına Bilecik Vali Yardımcıları Mehmet Taşdöğen ve Mustafa Kemal Özgün, Bilecik Belediye Başkan Vekili Şükrü Selöz, AK Parti Bilecik milletvekili Aday Adayı Selim Yağcı, Dernek Başkanı Nilgün Bakkal ve davetliler katıldı.

Sergi hakkında bilgi veren Küpüne Sığmayan Melekler Derneği Başkanı Nilgün Bakkal, gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında verdiği bilgide; ‘’Daha sonra sabun yapmaya başladım ve renklerle buluştum. Renklerle buluşunca renkleri kullanmak isteyince nerelerde kullanabiliriz derken ahşapların üzerinde ve sabunların üzerinde bunları yapmaya başladık. Önce evdeki eski atıl eşyaları değerlendirmeye başladık. Sonra Küplü köyümüz kalkındırma derneği ile beraber bir proje yaptık. Küpüne sığmayan melekler bu sene bakanlıktan aldığı destekle ahşap kursunu geçtiğimiz 2 yılın üstünde 2 kat, üretim açısından da 2 katına çıkardık. Küplü köyünde atıl vaziyetteki ilkokulunda bu işi yapıyoruz ve proje olduktan sonra şimdi okulumuz da revizyona girecek, düzenlenecek. Atölyelerimiz yenilenecek bundan sonra da yöresel kışlık yiyecekler açarak yöresel kışlık yiyeceklerimizin ön plana çıkartılması Bilecik ve Türkiye’de yeniden tanınmasını sağlamaya çalışacağız. Onun ardından da diğer tarımsal kurslar geliyor. Küplü köyünün hurma gibi bir özelliği var. Hurmayı kurutma reçelini yapma, hatta sirkesini yapma ki onun sirkesi zaten yapılıyordu, bunları yapıp yine Türkiye’nin tanıtımına sunmaya çalışacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.