DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Küçükelmalı Tabiat Parkı 2020’de Hazır Olacak

Küçükelmalı Tabiat Parkı 2020’de hazır olacak. Coğrafi konumu, topoğrafik yapısı, doğal orman dokusu ve içindeki göleti  kent gürültüsü ve kirliliğinden uzak temiz havası ile günübirlik ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.

Küçükelmalı Tabiat Parkında Pazaryeri Kaymakamı Oray Güven ve Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin incelemelerde bulundu.

Temiz havası ve şehrin gürültüsünden uzak ortamı, açık hava rekreasyon faaliyetlerine olanak sağlamasıyla Bilecik’in özellikli alanlarından Küçükelmalı Tabiat Parkı ziyaretçilerinin dinlenmesine, eğlenmesine, balık tutmasına ve yürüyüş yolları ile ormanın derinliklerine giriş imkanı sağlıyor.

Belediye Başkanı Zekiye Tekin,  Pazaryeri’nin her bir köşesinin cennet gibi olduğunu belirterek, eşsiz doğal güzellikleri ile ünlü Pazaryeri’nin doğa turizminde adını duyuran ve yılda yaklaşık 50 bin misafir ağırlayan Küçükelmalı Tabiat Parkının ayrı bir önemi olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Tekin, Pazaryeri Kaymakamı Oray Güven ile birlikte, Küçükelmalı Tabiat Parkında incelemelerde bulundu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Nezir Ayhan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

2020 yılında tamamlanmış olacak

Tekin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Nezir Ayhan’ın gayretleriyle ve Orman Bakanı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir’in destekleri ile başlatılan, içinde kır lokantası, kır evleri, yürüyüş ve bisiklet yolları, yabani hayvan gözetleme kulübeleri , su spor alanları, karavan kamp alanı, spor kamp alanı ve ilçenin gelişmesine katkı sağlayacak bir çok projenin olduğunu kaydederek, çalışmaların hızla devam ettiğini 2020 yılında yatırım tamamlanmış olacağını söyledi.

El sanatlarına olan ilgiyi de artıracak

Küçükelmalı Tabiat Parkına gidilirken Kınık köyü içerisinden geçilmekte olup, Kınık köyünde el işçiliğiyle toprak ürünleri yapılmakta ve satılmaktadır. Tabiat Parkını gelen ziyaretçilerin, ekoturizm kapsamında yakın köylerin ekonomisine ve tanınırlığına katkı sağlarken, el sanatlarına olan ilgiyi de artıracağı düşünülmektedir.

Ayrıca önümüzdeki yıllarda Küçük Elmalı Tabiat Parkı yapılması planlanan orman evlerinde geceleme imkanı sağlanacağı öğrenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.