DOLAR
32,5811
EURO
35,0501
ALTIN
2.456,24
BIST
9.814,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Kripteks Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ndeydi !

Yapımcılığını ve Yönetmenliğini Hasan YILDIZ’ın Yaptığı Kripteks Heyecanı TRT OKUL ekranlarında izleyenleriyle buluşmaya devam ediyor. Program; Anadolu zenginliklerinin, gençlerimiz tarafından fark edilmesini ve gençlerimizi analitik düşünmeye yönlendirmeyi amaçlamaktadır.
İki farklı öğrenciye bir başlangıç şifresi verilmesiyle başlayan programda; her şifre öğrencileri farklı bir hedefe yönlendirmektedir. Gidilmesi istenen yeri bulmak ve oraya en kısa sürede ulaşabilmek için kıyasıya mücadele eden yarışmacılar, kendilerine verilen şifreli cümleleri çözmek zorundadırlar. Ancak bunun için hem tarihi bilmek hem yaşadığı yeri iyi tanımak hem de pratik olmak gerekmektedir.
Kendilerine verilen 100 TL ile hareket eden genç yarışmacılar; hedefe ulaşabilmek için taksi ya da dolmuş gibi ulaşım araçlarını kullanabilir ancak internet, cep telefonu gibi iletişim araçlarını kullanamazlar. Şifreli cümlelerde kastedilen yerin neresi olduğunu çözemeyen yarışmacı, çevrede gördüğü herhangi bir kişiye sorarak; ondan bilgi almaya çalışabilir.
Kısacası Yönetmen Hasan YILDIZ’ın renkli yapımı Kripteks, şifrelerin izi sürülerek; büyük ödüle ulaşılan kıyasıya bir mücadele; hız, hareket ve bilgi gerektiren keyifli bir yarıştır ve bu yarıştaki amaç, 500 TL’nin sahibi olmaktır.
Aday yarışmacı olmak için katılım formunu eksiksiz ve doğru şekilde doldurmanız gerekmektedir.

TRT’nin sevilen programı Kripteks’le Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde keyifli anlar yaşandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.