DOLAR
32,5369
EURO
34,8647
ALTIN
2.429,13
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

KOSOVA HEYETİ’NDEN VALİ NAYİR’A ZİYARET

Kosova’nın Suhareke kentinden gelen Belediye Başkanı Asllanaj ve heyeti, Vali Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret etti.
Vali Nayir, Suhareke Belediye Başkanı Sali Asllanaj ve Meclis Başkanı Refki Gage ile iş adamlarını kabulünde, merkezi ve yerel yönetim ile Bilecik’in coğrafi yapısı hakkında bilgi verdi.
Kosova’yla Türkiye’nin hayata bakışlarının birbirine yakın olduğunu ifade eden Vali Nayir, şunları kaydetti:
“Avrupa’nın en genç ve yeni ülkesi Kosova’nın hayattan önemli beklentileri var. Bu tür ilişkilere de ihtiyacı var. İki ülke arasındaki potansiyel önemli bir potansiyel. İki ülkenin dostluğunu, tarihi ve kültürel yapısını kullanmamız lazım. İlişkiler bu tür ziyaretlerle gelişiyor. Bilecik’in, tarımdaki zenginliğinin yanında sanayi zenginliği de var. 300’e yakın sanayi tesisi bulunuyor ve ağırlıklı olarak toprak sanayisi ön planda. Bunun yanında önemli mermer kaynakları var. Büyük merkezlere ve limanlara yakınlığı Bilecik sanayisinin gelişmesinde önemli bir yer tutmuştur. Üretilen ürünlerin çoğunluğu Avrupa’ya ihraç edilmektedir. Dolayısıyla sanayicilerimiz Avrupa’yla olan ilişkilerini geliştirmeye çalışıyorlar.”
Belediye Başkanı Asllanaj da Vali Nayir’in kabulünden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Kosovalı işadamlarının Türkiyeli işadamlarıyla anlaşma yapmak istediğini söyledi.
Vali Nayir, ziyaret anısına heyete, Bilecik’i tanıtıcı çeşitli hediyeler verdi.
--BİLECİK KOSAVA BELEDİYE BAŞKANI VE HEYETİ VALİ NAYİR'İ ZİYARET ETTİ

-BİLECİK KOSAVA BELEDİYE BAŞKANI VE HEYETİ VALİ NAYİRİ ZİYARET ETTİ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.