DOLAR
32,4900
EURO
34,7446
ALTIN
2.490,46
BIST
9.513,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C

Koronavirüste En Fazla Artış Gösteren İller Arasındayız

Koronavirüste En Fazla Artış Gösteren İller Arasındayız. Bilecik koronavirüs salgınında son bir ay içerisinde yüzde 50 ile koronavirüs salgınında en fazla artış gösteren iller arasında yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında şehirlerdeki koronavirüs salgınıyla ilgili artış gösteren illeri açıklarken Bilecik’in koronavirüs yoğunluk sıralamasında en fazla artış gösteren iller arasında olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında koronavirüs vaka tespitinin en az olduğu iller arasında olan Bilecik nasıl oldu da koronavirüs salgın sıralamasında başı çeker oldu. Bir çok kategoride sıralamaya giremeyen Bilecik, hatta bir çok insanın nerede olduğunu dahi bilmediği ki onlara da kendi cehaletinizde boğulun demeden geçemeyeceğim bizler gitmesek te görmesek te hangi şehrin nerede olduğunu geçim kaynaklarıyla birlikte ilkokul döneminde öğrendik vah ki ne vah. Bu bilinmeyen şehrimiz, bu testlerde en az vakanın rastlandığı  Bilecik ne oldu da salgın hastalıkta başı çeker oldu.

Virüsten, hastalıktan yada hastalanmanıza sebep olan o partiküllerden, konuşma esnasında etrafa yaydığınız tükürük parçacıklarından ki dua edin Fransızca konuşmuyoruz ben böyle tükürüklü bir dil görmedim en fazla 4 saat koruma özelliği olduğu ve sıklıkla değiştirilmesi önerilen, günlerce kullanılması hatta pislendiğinin gözükmemesi amacıyla siyah tercih edilen cerrahi maskelerin salgının bu denli yayılmasında bir etkisi olabilir mi? Yada Koronavirüs tespit edilmiş vakaların 14 günlük karantinasının ardından tedavi edildiği düşünülüp hiçbir teste tabi tutulmadan hayata salınması ne kadar doğru. Bu vakaların süper taşıyıcı olmadıklarını kim söyleyebilir. Süper taşıyıcı çok fazla kişiye virüs yayma potansiyeli olan kişiye deniyor, açıkçası süper taşıyıcının ne olduğu konusunda tam bir açıklama olmamakla birlikte bağışıklık sistemiyle bağlantılı olabileceği iddiaları yani bağışıklık sisteminin virüsü baskılayamayıp, bulaştırmaya devam ettiği yahut hiçbir semptoma rastlanmadığından test yapma gereği duyulmayan fakat virüs taşıyan kişilerin olabileceği ihtimali üzerinde tartışmalar sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Belekoma Haberin iletişim kutusuna gönderilen resimde salgının bu şartlarda bitmeyeceği aksine okulların açılmasıyla okul önlerinde biriken ailelerin dip dibe fotoğrafları yaşanan koronavirüs ölümlerinden bir ders çıkarmadığımız salgının yayılması için azami gayret gösterdiğimiz çok net anlaşılıyor, ama artık söyleyecek bir şey kalmadığından görseli haberleştirmedik, korunun! dedik olmadı salgında en fazla artış gösteren iller sıralamasına girdik, sokakları sabunlu suyla yıkamayın sistemle uğraşmayın bizler ayakkabıyla eve giren bir millet değiliz! dedik şehri kanaatimce aşırı kimyasal kullanımından kaynaklandığını düşündüğüm böcekler bastı. İşin ehli olanlar ziraat mühendislerinden ses çıkmadığı için kanaatimce diyorum, kimse bir şey bilmiyor bodoslama gidiyoruz sonumuz hayrolsun. Buna karşılık noldu belediye veterinerliklerinden düzenli ilaçlama yapıyoruz açıklamaları gönderildi. Yapmayın arkadaşım artık, bırakın bikendini toplasın çevre, salgından korunacağız diye her şeyi, her yeri kimyasala boğduk, sabunlu sularla sokakları yıkadık vatandaş haftada bir kere maske değiştirdi biz her gün sokakları kırkladık, ne oldu sonuç artış gösteren illere arasına ki yüzde 50 ile yükseldik.

Bu ciddiyetsizliğimiz umarım başımıza iş açmaz, sağlıkçılara da sevgiler en çok onlara üzülüyorum, zorunlu olmasalar sanmıyorum bir dakika duracaklarını servislerde, böyle bir iş aşkı yok, ben durmazdım açık söylüyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.