DOLAR
32,5074
EURO
34,5655
ALTIN
2.497,83
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C

Koronavirüs Salgınında Uygulamaya Konacak Yeni Tedbirler

Koronavirüs Salgınında Uygulamaya Konacak Yeni Tedbirler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından alınacak yeni önlemleri açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada yarın itibariyle uygulamaya konacak ve İl Hıfzıssıhha Kurullarının toplanarak imza altına alması beklenen kararlar arasında; hafta içi akşam 21 ila sabah 5 saatleri arası sokağa çıkma yasağı, hafta sonu Cuma akşamları 21 den başlamak suretiyle hafta sonları sokağa çıkma yasağı, evlere hiç bir suretle misafirliğe gidilmemesi, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma kullanma yasağı, alışveriş merkezlerine girişte HES zorunluluğu gibi bir çok kısıtlamayı kapsıyor.

Unutmadan hiç bir suretle aksi durumu tespit edilen şahıslar hakkında tereddüte mahal bırakmadan idari yaptırımın uygulanacağı öğrenildi.

Koronavirüs Salgınında Uygulamaya Konacak Yeni Tedbirler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın basın açıklamasından kısa başlıklar:

Hafta içi her gün gece saat 21:00 ile sabah 05:00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır.

Bu kısıtlama hafta sonları Cuma akşamı 21:00’den pazartesi sabahı saat 05:00’e kadar kesintisiz devam edecektir. Yani cumartesi Pazar artık evlerimizdeyiz. Yayınlanacak olan genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışında tutulacak.

Market bakkal kasap manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek, saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir.

65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

Umumi Hıfzıssıhha Kurulları illerdeki toplu taşıma hizmetlerinde salgının yayılmasına yol açan aksaklıkların tespiti ve giderilmesi amacıyla gereken tedbirleri alacak.

Yasaklar salı akşamından itibaren uygulanmaya başlanacak.

Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı gibi etkinlikler yapılamayacaktır.

Hamam, sauna, masaj salonu, yüzme havuzu, lunapark gibi yerlerin faaliyetlerine ara verilecek.

Cenaze namazları ölen kişinin yakınları dahil 30 kişiyle sınırlandırılacak aynı şekilde nikahlar da bu sayıyı geçmeyecek.

Her alışveriş merkezi, semt pazarı için hıfzıssıhha kurulu sayıyı tek tek belirleyecektir. Ayrıca alışveriş merkezlerine girişlerde HES kodu uygulamasına geçilecektir. Kalabalık caddeler ve meydanlara girecek kişi sayısı sınırlanabilecektir.

Kamu kuruluşlarının mesai saatleri 10.00 ile 16.00 arası uygulanabilecektir.

50 kişiden fazla işçi çalıştıran işyerlerinde, iş yeri hekimi öncülüğünde, güvenlik uzmanı ve belirlenen personel tarafından salgın tedbirlerin uygulaması sıkı bir şekilde denetlenecek, İçişleri Bakanlığının yayınlayacağı genelgede yer alacak tedbirler salı akşamından itibaren uygulanmaya başlanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.