DOLAR
32,4687
EURO
34,7835
ALTIN
2.442,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Köpeğini Başıboş Bırakana 6 Ay Hapis

 

Köpeğini Başıboş Bırakana 6 Ay Hapis

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdür Vekili Nedret Avcı, başıboş bir köpeğin başkasını yaralaması halinde köpek sahibine 6 aya kadar hapis ya da adli para cezasının uygulandığını bildirdi.

Avcı, Çorum’un Alaca ilçesinde sahibi tarafından başıboş bırakılan bir köpeğin yoldan geçen bir kişiyi yaralaması üzerine görülen davada, ”taksirle bir kişinin yaralanmasına sebep olma” suçundan dolayı kamu davasının açıldığını hatırlattı.

Görülen davanın ve sonucun emsal teşkil etmesi açısından vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini dile getiren Avcı, şunları aktardı:

”Mağdur kişinin şikayetten vazgeçmesine rağmen Türk Ceza Kanunu’nun (TCK)  ”İşlediği bir fiille birden fazla farklı suçun oluşmasına sebebiyet veren kişi bunlardan en ağır cezayı gerektiren suçtan dolayı cezalandırır” hükmünü içeren 44. maddesi göz önünde bulundurulduğunda, sanığın eyleminin TCK’nın 177. maddesinde düzenlenen ”Hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması” suçuna dönüşmektedir. Bu noktada bizler de Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak bu konuda vatandaşlarımızı uyarma ve haberdar etme gereği duyduk. İnsanlarımızın bu konuda hassasiyet göstermeleri hem kendileri açısından hem de karşı taraf için büyük faydalar sağlayacaktır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.