DOLAR
32,5706
EURO
34,8788
ALTIN
2.427,65
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Klarnet Virtiözü Hüsnü Şenlendirici Bilecik’e Geliyor

Hüsnü Şenlendirici Bilecik’e Geliyor. Klarnet Virtiözü Hüsnü Şenlendirici Ne Zaman Bilecik’e Geliyor?

Bilecik’te; birçok alanda ücretsiz eğitimlerin verildiği Sanat Akademisi derslikleri açılışı, Klarnet Sanatçısı Hüsnü Şenlendirici’nin katılacağı program ile gerçekleştirilecek.

Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan  ve 15 Ekim’den bu yana 14 ayrı alanda müzik, dans ve sanat derslerinin verildiği, Bilecik Belediyesi Sanat Akademisi açılıyor.

Gitar, bağlama, keman, klarnet, perküsyon, bateri, piyano, yan flüt, halk oyunları, modern danslar, Türk Halk Müziği korusu, Sanat Müziği korosu, çocuk korosu, resim ve heykel alanlarında eğitimlerin verildiği Bilecik Belediyesi Sanat Akademisi derslikleri, Klarnet Sanatçısı Hüsnü Şenlendirici’nin katılacağı etkinlik kapsamında kapılarını açacak.

Dersliklere Sanatçıların İsimleri Verildi

18 Şubat Salı akşamı Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde saat 20:00’de gerçekleştirilecek olan Taksim Trio konseri kapsamında Bilecik’te ağırlanacak olan Klarnet Sanatçısı Virtüözü Hüsnü Şenlendirici ve ekibinden Aytaç Doğan ile İsmail Tunçbilek 19 Şubat Çarşamba günü ise  Bilecik Belediyesi Sanat Akademisi dersliklerinin açılışına katılarak Bileciklilerle bir araya gelecek.

Akademinin dersliklerine dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say, Ressam Fikret Otyam, Halk Ozanı Neşet Ertaş, Müzisyen Erkan Uğur, Keman Sanatçısı Suna Kan ve Klarnet Sanatçısı Hüsnü Şenlendirici’nin isimleri verildi.

Taksim Trio Konseri biletlerini Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinden temin edebilirsiniz.

Hüsnü Şenlendirici Kimdir?

2 Temmuz 1976 yılı Bergama doğumlu Hüsnü Şenlendirici,müzikal geleneğe sahip bir ailenin çocuğudur.Dedeleri Hüsnü Şenlendirici,Fahrettin Köfteci,Babası Ergün Şenlendirici gibi müzikal bir geleneğe sahip bir ailenin üyesi olan Hüsnü de 5 yaşında klarnet çalmaya başlar.Özellikle 12 yaşına kadar Ege ve Anadolu’nun çeşitli kültürleriyle müzikal yolculuğa çıkar

1988’de İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümüne girer, 4 yıl sonra okuldan ayrılır. Vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz’in o yıllardaki “Magnetic Band” grubu ile çalmaya başlayan Hüsnü, grupla birlikte yüzlerce festivalde Türkiye’yi temsil eder. O sırada, dünyaca ünlü “Embrio” grubunun albüm kaydında çalar ve birlikte turneye çıkarlar. Aynı zamanda, babası Ergun Şenlendirici’nin 6 kişilik grubu Laço ile yurtdışında birçok önemli festivallere de katılan Hüsnü, profesyonel müzik yaşamını böylece zenginleştirir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.