DOLAR
32,3583
EURO
34,9921
ALTIN
2.326,20
BIST
9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Kızılay Zekatlarınıza aracılık yapıyor

Kızılay Zekatlarınıza aracılık yapıyor

Afet dönemleri dışında da ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılayı, manevi duyguların yoğunlaştığı Ramazan ayında hem ihtiyaç sahipleri hem de hayır yapmak isteyenler için akla gelen ilk adres olmaya devam ediyor. Kızılay, zekat vermek isteyen vatandaşların zekatlarına aracılık ederek, gerçek ihtiyaç sahiplerine, dini kurallara uygun olarak ulaştırıyor.

Ramazan ayı boyunca sosyal yardımlarını sürdürerek, yurtiçi ve dışında yoksulların yüzünü güldürmeye devam eden Türk Kızılayı, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da gıda kolisi, zekat, iftar yemeği, çocuklar için bayramlık giyim yardımları ile ayni ya da nakdi bağışları kabul ediyor.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi: “Türk Kızılay’ı, dini vecibelerini yerine getiren vatandaşlarımız adına ihtiyaç sahiplerine ulaşarak, toplumun kaynaklarının toplumun ihtiyaçları ile buluşmasını sağlamaktadır. Ülkemizde geleneksel olarak zekat vermek, Ramazan ayında yoğunlaşmakla beraber, yıl boyunca da devam eden bir yardım şeklidir. Türk Kızılayı, zekat vermek isteyen vatandaşlarımızın zekatlarını, gerçek ihtiyaç sahiplerine, dini kurallara uygun olarak ulaştırmaktadır.”

Diyanet: Kızılay’a zekat verilebilir

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kızılay’ın zekât hesabına para yatırılmasında dinen bir sakınca olmadığını kaydetti.

Türk Kızılayı’nın “Vatandaşlar zekâtlarını Kızılay’a bağışlayabilir mi?” sorusunu yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşların zekâtlarını isterlerse Kızılay’ın ilgili hesabına yatırabileceklerini belirterek, “Türk Kızılayı’nın zekât hesabına yatırılan paralar, Müslüman toplulukların bulunduğu ülkelerde meydana gelen tabii afet, savaş ve iç karışıklıklar yüzünden mağdur olan kimselerin; temizlik, barınma, giyim ve benzeri ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile kullanılıyor. Türk Kızılayı’na ayni olarak verilmesinde dinen bir sakınca yoktur” dedi.

Zekatlarınızı SMS ya da Posta hesabı ile gönderebelirsiniz

Zekat vermek isteyen vatandaşlar, tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Türk Kızılayı Posta Çeki hesabına zekatlarını yatırabilirler. Ayrıca Türk Kızılayı internet sayfası üzerinden “Zekat Bağışı” menüsünü kullanarak elektronik işlemle, 168 Türk Kızılayı ücretsiz danışma ve bağış hattından, ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden (Şube adreslerimize internet sayfamızdan ulaşabilirsiniz) bağışlarını yapabilirler.

Türk Kızılayı’nın aracılık edeceği zekat yardımları Şube Başkanı, İl/İlçe Milli Eğitim Müdürü, İl/İlçe Müftüleri, Muhtarlar veya bunların görevlendireceği bir temsilcinin katıldığı komisyonca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.