DOLAR
32,5345
EURO
34,9749
ALTIN
2.433,76
BIST
9.803,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Kinoa Yetiştiricileri İstanbul’da Buluştu

Kinoa Yetiştiricileri İstanbul’da Buluştu

Kinoa Yetiştiricileri Derneği tarafından 21 Kasım 2015 Cumartesi günü İstanbul’da düzenlenen ”1. Yeni Nesil Ürünler Bilinçli Çiftçiler” paneline İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinden Ziraat Mühendisi Abdulmuttalip MEŞE ve Tekniker Sami ÇELİK katıldı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen panelde çiftçilerimizin yeni nesil ürünlerle buluşturulması ve bu ürünler hakkında doğru bilgiler verilmesi hedeflendi. Panele katılım beklenenin üzerinde olurken panel Kinoa Yetiştiricileri Derneği Sayın Can TEMİZEL’in anlatımlarıyla başladı.

TEMİZEL, öncelikli olarak derneğin kuruluş amacını anlatırken panelin ikinci bölümünde ise Kinoa nedir, sağlık üzerine etkileri nelerdir, Dünyada ve Türkiye’de Kinoa Yetiştiriciliği nasıl yapılır, saf ve sertifikalı tohumun önemi nedir gibi çok çeşitli konularda geniş bilgiler verdi.

Daha sonra Kinoa yetiştiriciliğiyle ilgili çalışmalar yapan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nden Doç. Dr. Hakan GEREN, katılımcılara yaptığı çalışmalardaki tecrübelerini aktardı. GEREN ayrıca ekim sıklığı, gübreleme, sulama, zararlıyla mücadele konularında yaptığı sunumlarla da katılımcıların sorularına cevap bulmaya çalıştı.

Son olarak Nano-Lab Laboratuar hizmetlerinden Hasan MUTLU’nun bu yıl ki hasatlardan elde edilen ürünlerin analizleriyle ilgili sunumla devam eden Panel, katılımcıların konuyla ilgili soruları ile son buldu.

İlimizde de bu yıl ilk kez üretimi yapılan kinoa bitkisi, Merkez Cumalı Köyünde önder 4 çiftçimiz tarafından 30 dönüm arazide ekimi yapılmış ve ortalama 115 kg/da verim elde edilmiştir.

IMG_6117 IMG_6097 IMG_6106 IMG_6113

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.