DOLAR
32,3290
EURO
35,0804
ALTIN
2.292,31
BIST
8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

KAYMAKAM ADAYLARININ BİLECİK ZİYARETİ

İç İşleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığınca düzenlenen “Kuruluştan Kurtuluşa” ziyareti kapsamında yaklaşık 60 kişiden oluşan 99. dönem kaymakam adayları, Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti.
İlk olarak 1392 Yılında Orhan Gazi tarafından inşaa ettirilen tarihi Orhan Gazi Camisinin ziyaret eden adaylar camide namaz kıldıktan sonra Arkeolog Umut Özdemir tarafından caminin tarihi hakkında bilgi aldılar.
Cami ziyaretinin ardından Şeyh Edebali Türbesini ziyaret ederek dua eden adaylara Şeyh Edebali Hazretleri hakkında bilgiler verilerek, söylemiş olduğu sözler ve öğütler anlatıldı.
İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkan Yardımcısı Bünyamin Yıldız yaptığı açıklamada; “Buraya 60 tane kaymakam adayımız 10 yıl boyunca yetişip, Şimdi kurasını çekip ilçelerimize gidecek olan kaymakam adaylarımıza, Osmanlı Devletinin Kuruluş Felsefesinin göstermek ve o zaman çekilen sancılar, o zaman ki ruhaniyetini yerinde göstermek amacıyla gezi düzenledik. İnşallah geleceğin idarecileri, kuruluş felsefesini, iyi anlayarak, iyi özümseyerek, vatanımıza ve milletimize artı katma değer sağlayacaklardır diye düşünüyorum” dedi.
99. Dönem temsilcisi Adnan Karaosmanoğlu ise yaptığı açıklamada; “99. dönem kaymakam adaylarıyız, dönemimiz 60 kişiden oluşmaktadır. Tabi  eğitimin sonunda 3 yıllık eğitimden geçiyoruz, 3 yıllık eğitimin sonucunda,  bizim Kuruluştan Kurtuluşa adlı bir gezimiz var , bu gezi de bunlardan bir parçası. Kuruluş tabi 1299´dan beri tabi Osmanlı Devleti olarak burası başlangıç bölgesi  olduğu için ilk günden burayı ziyaret etmekte  faydalı olacağını düşündük. Biliyorsunuz Şeyh Edebali Osman Gazi´nin kayın babası, O´na çok öğütlerde bulunmuştur, akıl hocalığını yapmıştır. Biz de bundan istifade etmek için, biz de dönem olarak burayı ziyaret etmekte fayda gördük.” dedi.
Gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından adaylar Şeyh Edebali Türbesinde bulunan Yörük Çadırında dinlendikten sonra ayrıldılar.
Foto5 Foto6 Foto Foto2 Foto3

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.