Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

Karavan Turizmi ve Lavanta Dikim Çalışmalarına Başlandı

Karavan Turizmi ve Lavanta Dikim Çalışmalarına Başlandı. Bilecik’in Osmaneli İlçesinde Osmaneli Belediyesince hazırlanacak alana lavanta dikimi ve karavan parkı yapılarak turizme kazandırılacak.

Osmaneli Belediyesi tarafından Bilecik Teke Yöresi Yörük Türkmen Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği, Tarım İl Müdürlüğü İle birlikte gerçekleştirdiği proje İle lavanta dikimi için alan hazırlanmaya başlandı. 5000 adet lavanta 7.500 m2 Lik bir alana dikileceğini, lavanta fidelerinin proje kapsamında Bilecik Teke Yöresi Yörük Türkmen Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği tarafından temin edileceği dikim alanının ise Osmaneli Belediyesince hazırlanarak 15 gün içinde lavantaların toprakla buluşturulacağı bildirildi.

Karavan Turizmi ve Lavanta Dikim Çalışmalarına Başlandı

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin konu ile ilgili; Türkiye Karavan Federasyonu tarafından da desteklenen Karavan Parkı da bu alanın yanına yapılmaya başlandı. Prof Dr Yunus Söylet İçmeler Tesislerimizin devamında yapılan Karavan Kamp Alanı Sakarya Nehri kıyısında, lavanta bahçesi İle birlikte çok tercih edilen bir alan olacak. Karavan Kamp alanının İstanbul-Eskişehir-Antalya güzergahında olması ve şifalı İçmeler tesisimiz ve de lavanta bahçelerimizin yanında yer alması turizm açısından ilçemize ve ilimize büyük katkı sağlayacak.
Bu projede Osmaneli İlçemizi tercih ettikleri Osmaneli Belediyemizi projeye dahil ettikleri için Bilecik Teke Yöresi Yörük Türkmen Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği yönetici ve üyelerine ve Tarım İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.