DOLAR
32,4666
EURO
34,7738
ALTIN
2.441,31
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Karasu Ana Hattındaki Su Arızası İle İlgili Duyuru

Karasu Ana Hattındaki Su Arızası İle İlgili Duyuru

İlimizin ana su besleme hattı olan Karasu hattında su patlağı meydana geldi. Mevcut hat, Bozüyük üzerinden 700mm (70cm) çapında çelik boruyla geliyor ve şehrimize Osmangazi Mahallesi Toplu Konut mevkiinden giriyor. Hattın Bozüyük’ten depolarımıza kadarki yönetim ve işletmesi Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği tarafından yapılmaktadır.

Arıza, söz konusu hattın Toplu Konut (TOKİ) içerisinden geçerek depolarımıza gittiği güzergahta, hızlı tren yolunu geçtikten sonra meydana gelmiş. 24 Haziran 2021 Perşembe günü saat 19.00’da yaya kaldırımı ve yol arasından yüzeye vurunca fark edilen arızaya ilk olarak ekiplerimiz müdahale etmiş ve suyun şebeke suyu patlağı değil Karasu patlağı olduğu anlaşıldı.

İlk müdahaleyi belediyemiz iş makineleriyle yapan ekiplerimiz, hâlen daha Karasu İçme ve Kullanma Suyu Birliğine ekip, ekipman ve arşiv verileriyle destek olmaya devam ediyor. Bilecik Belediyesi olarak mevcut çalışmayı hızlandırmak için Karasu İçme ve Kullanma Suyu Birliğine destek olmayı sürdürüyoruz.

Söz konusu çalışmanın uzamasının ve bir türlü sonuçlanamamasının ana sebebi, hat güzergahındaki bölgenin TOKİ’ye, TOKİ yapılmadan önce yer tahsisi yapılması ve bu nedenle mevcut hattın güzergahının değiştirilmesi ve deplasesinin yapılmış olması olduğunu da kamuoyunun bilgisine sunarız.

Deplase sonrası, TOKİ inşaatından çıkan malzemenin doldurulmasına ek olarak zamanla yol güzergahının da yükselmesiyle hat ulaşılması güç derinliklerde kalmıştır. Mevcut durumda kazıyla yer tespiti ve tamiri için çalışmaya devam ediliyor.

Mevcut hat yüksek basınçlı bir hattır. 2008 yılında yaşanan patlaktaki deneyimi de gözeterek, çalışmalar temkinli bir biçimde sürdürülmüş, f2 m. derinliğe ve 15 m. kazı çapına ulaştıktan sonra ana hatta ulaşarak arıza hızlı bir şekilde giderilmiştir.

Onarım sonrası su basıncının düşüklüğü yüzünden bazı bölgelere su az basınçlı olarak veriliyor. Depolarımıza su girişinin tamamlanmasıyla basınç düşüklüğü yaşayan bölgelerde de akış normal hale gelecektir.

Emekleri için arızanın giderilmesinde çalışan tüm ekiplere, gösterdikleri sabır ve anlayış için hemşehrilerimize teşekkür ederiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.