DOLAR
32,3291
EURO
35,0497
ALTIN
2.284,40
BIST
8.980,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Kanatsız Meleklerimizin Farkında Mısınız

Kanatsız Meleklerimizin Farkında Mısınız

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü , Bozüyük Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve eğitimi Alanı öğretmeni Emine AY ve 11- B sınıfı öğrencilerinin, Özel eğitim dersi kapsamında yapılan “Renkli Eller, renkli balonlar Etkinliği” ile farklılık ve farkındalık yaratıldı.

 

Okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri otizme dikkat çekmek amacı ile tişörtlere el baskıları yaparak, okul öğrencilerine hazırlamış oldukları programda, otizm konulu sunular ve video gösterimi ile öğrenciler bilgilendirildi. Okul panosu düzenlenerek, okul billboardında 11-E Grafik ve fotoğraf Alanı öğrencilerin hazırlamış oldukları afişler sergilendi.

Okulda yapılan etkinlik sırasında öğrencilere farkındalık yaratmak amaçlı çeşitli uygulamalar yapılarak bireylerin hayatlarındaki farklılıkları hissetmeleri sağlandı. Öğrenciler bu deneyimlerinden oldukça etkilendiklerini belirtti.

 

Ayrıca öğrencilerin Otizm bilgilendirme notları ile hazırladıkları renkli balonlar ile İsmet İnönü caddesinde yürüyüş yaparak İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanefi BAŞIBÜYÜK ziyaret edildi. Ardından öğrenciler farkındalık yaratmak için renkli bilgi balonlarını çevre halka dağıttı.

 

Okul müdürü Hanife ALTINBEK:’’ Otizm ,sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını etkileyen bir gelişim bozukluğudur. Otizm genellikle yaşamın ilk 2 yılında ortaya çıktığını, Otistik çocukların genelde öğrenme zorluğu çektiklerini. Otistik çocukların büyük bir kısmında farklı seviyelerde zeka geriliği görülse de, zeka seviyeleri normal otistik çocuklar da var olduğunu söyledi. Ancak genel zeka seviyeleri ne olursa olsun, Otistik çocuklar çevrelerindeki dünyayı algılamakta ortak bir zorluk çekiyorlar. dedi. Ve Otizmin erken teşhis edilmesi, erken ve uygun müdahale edilmesi açısından önem taşıdığını vurguladı.’’

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.