DOLAR
32,5217
EURO
34,9766
ALTIN
2.439,42
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Kanatlı Sektöründe Biyogüvenlik Bilgilendirme Toplantısı

Kanatlı Sektöründe Biyogüvenlik Bilgilendirme Toplantısı

Ticari etlik ve yumurtacı kanatlı işletmelerinin biyogüvenlik talimatı konusunda firma temsilcilerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Sosyal Tesisler Toplantı Salonunda yapılan toplantıya İl Müdürü Hacı Dursun YILDIZ, İl Müdür Yardımcısı Erkal GEDİKLİ, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür V. Devrim TORAMAN, ilçe müdürleri ve firma temsilcileri katıldı.

İl Müdürü YILDIZ konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Kanun ve Yönetmeliklerle koyulan standartlarda amaç hem insan sağlığını hem de ekonomik olarak ülkemizin çıkarlarını ön planda tutarak daha iyilerini elde etmektir. Bugün kanatlı sektöründe Avrupa’da söz sahibiyiz. Hayvansal ürünlerde gıda güvenliği ve insan sağlığı açısından risk oranı çok fazla. Bunu önlemek amacıyla kanunlar ve yönetmelikler çıkarılmakta ve uygulandığında işletme ve ekonomi açısından çok büyük fayda getirdiğine inanıyoruz.

İlimizde TKDK (Tarımsal Kalkınma ve Destekleme Kurumu) kuruluyor. Hayvancılığın birçok kolunda vatandaşlarımız gerek bireysel gerek şirket halinde başvurarak inşallah güzel yatırımlar ve güzel projeler ilimize kazandırılmış olur.

2006-2014 yılları arasında ilimizde Kırsal Kalkınma Yatırımlarında 16 proje uygulanırken, 2014-2015 yıllarında 29 proje uygulamaya konularak birçok ile göre iyi bir başarıya ulaşıldı.

İşletmelerinizde tutulması İl ve İlçe Müdürlüklerimize gönderilmesi gereken kayıtlar sektörümüz ve işletme sahipleri için önem arz etmektedir. Bu konuda yapılacak ihmal diğer ihmalleri doğurur. Bu da ihracatta geri dönmelere ve sonunda da ülkemizin ekonomik kaybına ve itibarsızlaşmasına neden olur.

Yeni yapılan ve yapılacak kümeslerimiz yasa ve yönetmeliklerin belirlediği biyogüvenliğe uygun olarak yapılmaktadır. Daha önce yapılan kanatlı sektörü işletme sahiplerinin eksikliklerini en kısa (2-3 ay ) süre içerisinde tamamlamaları gerektiğini aksi halde üretim yapamayacaklarını bilmelidir.

Bizler birbirimizin paydaşı ve bu ülkenin tarım ve hayvancılığına katkıda bulunan insanlarıyız. Amacımız daha az para ve emek sarf ederek daha kaliteli, güvenilir ve kazançlı üretim yapmaktır. Firmalarımızın kazancının bereketli olmasını diliyor katılımlarınızdan dolayı sizlere ve emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Veteriner Hekim Mehmet Ali ÖZTÜRK’ün “Ticari etlik ve yumurtacı kanatlı işletmelerinin biyogüvenlik talimatı” ile ilgili sunumun ardından firma temsilcilerine ve İlçe Müdürlerine katılım belgeleri verilmesiyle toplantı sona erdi.

IMG_8292 IMG_8234 IMG_8243 IMG_8270

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.