DOLAR
32,5032
EURO
34,9839
ALTIN
2.430,21
BIST
9.802,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

KAMPÜSTE HAYAT VAR

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2013 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı II. Çağrı Dönemi (Sosyal Dahil Etme) Programı kapsamında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin yürüttüğü 86 Proje Numaralı “Kampüste Hayat Var” isimli proje için 17.12.2013 tarihinde Bakanlık ve Üniversitemiz ile protokol imzalanmış olup, proje üniversitemizde 13.01.2014 tarihinde uygulanmaya başlamıştır. Koordinatörlüğünü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Beden Eğitimi Spor Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Raif ZİLELİ’nin yaptığı ve Ocak-Ekim 2014 tarihleri arasında sürmesi planlanan söz konusu projede ilimizdeki özel gereksinimli öğrencilerin üniversitemiz öğrencileri ile ortak tiyatro, koro ve spor faaliyetlerinde bulunması, böylece öğrencilerin toplumla bütünleşmesi ve kişisel becerilerinin geliştirilerek hayata aktif katılımlarının sağlanması amaçlanmaktadır. Proje sonunda öğrenci ve halka yönelik ayrı ayrı tiyatro ve koro sunumları yapılacaktır. Bu amaç için;

Rutin olarak her Pazartesi ve çarşamba 16:00 – 19:00 saatlerinde uzman eğitmenlerle birlikte

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Spor Salonu ve Konferans Salonunda eğitsel oyun, tiyatro, koro çalışmaları 42 özel gereksinimli öğrenci, 60 üniversite öğrencisi ile,

Cuma 15:00-17:00 saatlerinde ise;

Bozüyük ilçesi Şehit Zafer İpek İlköğretim Okulu ve İş Okulu (eğitsel oyun, koro) 10 özel gereksinimli öğrenci, 18 üniversite öğrencisi ile yapılmaktadır.

Tiyatro çalışmaları Onur ALGIN, koro çalışmaları Öğr. Gör. Dr. Tuncay DAĞLI, eğitsel oyun çalışmaları Öğr. Gör. Emre ŞENYÜZLÜ tarafından yapılmaktadır.

Aylık toplu doğum günü, 2 adet yemek, 2 adet sinema, 1 adet piknik faaliyetinin planlandığı projede ayrıca bu güne kadar şu faaliyetlere yer verilmiştir:

03.03.2014 tarihinde saat 19:00’da Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde projeye katılan gönüllü öğrencilere Sayın Barış ŞAHİN ve Sayın Onur ALGIN tarafından gruplar, karşılaşılan güçlükler, yapılması gerekenler ve öğrenciler hakkında birinci eğitim verildi.

13.03.2014 tarihinde saat 10:00-16:00 arasında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Konferans Salonunda Kişisel Gelişim Uzmanı Yüksel BAĞIŞLAR ve Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesinden Prof. Dr. Erhan EROĞLU tarafından yaklaşık 150 öğrenci ve personele yönelik gönüllülüğün bireye kazandırdıkları, gönüllülüğün topluma kazandırdıkları ve yapılmış gönüllülük faaliyetleri hakkında konferans verildi.

19.03.2014 tarihinde GENECELL Kulübü ile mart ayında doğan üç öğrencimizin doğum günü kutlandı.

21.03.2014 tarihinde 10:00-12:00 saatleri arasında Geleneksel Sanatlar ve Türk Müziği Kulübü Bozüyük Şehit Zafer İpek İlköğretim Okulu Ve İş Okulunda Şubat ve mart ayında doğan üç öğrencimizin doğum günü kutlandı.

22.03.2014 tarihinde 11:00-20:00 saatleri arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi, İlgi’siz Öğrenci Topluluğundan 30 öğrenci ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden Dağcılık, Coğrafya, Bilişim, Kitap ve İyilik Kulüplerinden 10 öğrencinin katılımıyla Söğüt ve İznik Teknik gezisi yapıldı.

23.03.2014 tarihinde 11:00-20:00 saatleri arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi, İlgi’siz Öğrenci Topluluğundan 30 öğrenci ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden Dağcılık, Coğrafya, Bilişim, Kitap ve İyilik Kulüplerinden 10 öğrencinin katılımıyla Bilecik ili, Bozüyük İlçesi İçköy İlköğretim Okuluna Kütüphane kuruldu. Bir gönüllülük faaliyeti olan ve İlgi’siz Öğrenci Topluluğu’nun projesi kapsamında MEB onaylı ilk 100 eser, hikaye, şiir kitaplarıyla, ansiklopedilerden oluşan yaklaşık 1500 kitap ihtiyaç sahipleriyle buluşturuldu. Sabah köy halkı, öğrenciler ve okul personeliyle kahvaltı ile başlayan program, kütüphane duvarlarına boyalarla öğrencilerin el izi bırakmasıyla devam etti. Bir taraftan kitaplar raflara yerleştirilirken diğer taftan palyaçolar eşliğinde çocuklarla eğitsel oyunlar oynandı. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Raif ZİLELİ, İçköy İ.O. Müdürü Muhittin YETİŞ ve okul personelinin hazır bulunduğu açılış sırasında İlgi’siz Öğrenci Topluluğu başkanı Rıdvan ŞENGÜL “en çok kitap okuyan iki öğrencinin masrafları İzmir Ekonomi Üniversitesinden karşılanmak üzere İzmir tatili hediyesini müjdelendi”.

23.03.2014 tarihinde yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavında Denetim, Ultraaslan, Bilişim, Gezi Ve Organizasyon Kulüpleri ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere kalem toplama kampanyası yapıldı.

24.03.2014 tarihinde saat 18:30’ da Kar Yemek Salonunda İl protokolü, üniversite protokolü, il müdürleri, üniversite öğrencileri, basın mensupları, öğrenci ve ailelerine yönelik Proje tanıtımı, açılışı ve kaynaşma yemeği düzelendi.

Proje sunumlarımız ise aşağıdaki tarihlerde gerçekleştirilecektir.

12.05.2014 tarihinde saat 20:00’da Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde Türk Halk Müziği Konseri

13.05.2014 tarihinde saat 20:00’da Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde Tiyatro

14.05.2014 tarihinde saat 20:00’da Bozüyük Belediyesi Düğün Salonunda Türk Halk Müziği Konseri

15.05.2014 tarihinde saat 20:00’da Bozüyük Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Türk Tiyatro

Projemizi başından beri destekleyen Valimiz Sayın Ahmet Hamdi NAYİR’e, Bilecik Belediye Başkanı Sayın Selim YAĞCI’ya, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Azmi ÖZCAN’a, Bozüyük Kaymakamı Sayın Köksal ŞAKALAR’a, Bozüyük Belediye Başkanı Sayın Fatih BAKICI’ya, Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Doç. Dr. Çağlayan AÇIKGÖZ’e, Bozüyük Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Yrd. Doç. Dr. Murat YURDAKUL’a, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hilmi DEMİRAL’a, Bozüyük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Celalettin TOSPATLI’ya, Bilecik Sevgi Evleri Müdürü Sayın Özgür KOŞARARSLAN’a, Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) Müdürü Sayın ŞAhgarip DOĞAN’a, Bozüyük Şehit Zafer İpek İlköğretim Okulu ve İş Okulu Müdürü Sayın Salih YILDIRIM’a, Özel Mavi Boncuklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sayın Özgür UYER’e, Özel Deniz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İsmail ÖZ’e, velilerimize, emeği geçen çalışanlarımıza ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız.

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES BİLBOARD2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.