DOLAR
32,5209
EURO
34,7395
ALTIN
2.491,79
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

”Kalbe Düşünce” adlı programda Mevlana’nın öğütlerini dinledik

Bilecik Belediyesi, 2014 yılı kültür ve sanat yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ve Şair Yazar, Televizyon Programcısı Serdar Tuncer’in sunduğu ”Kalbe Düşünce adlı programda Prof. Dr. Sadettin Ökten, Mevlana’nın öğütlerini anlattı.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tarihten edebiyata, musikiden mimariye kadar birçok alanda kültürümüze derinlemesine aşina olan ilim ve gönül adamı, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadettin Ökten, Mevlana ile Mevlana’nın öğütlerini anlattı.

Prof. Dr. Sadettin Ökten konuşmasına, Şeyh Edebali, Ertuğrulgazi ve Dursun Fakih gibi büyük din ve devlet adamlarının yaşadıkları topraklar olan Bilecik’te olduğu için büyük mutluluk yaşadıklarını belirtti.

Şair Serdar Tuncer’in şiirleri ile Sanatçı Cihan Yıldız’ın müzik dinletisinin bir arada sunulduğu programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, çok güzel ve özel bir gece yaşadıklarını belirterek, Prof. Dr. Ökten’e, Sunucu Serdar Tuncer’e, Sanatçı Cihan Yıldız ve ekibine teşekkür etti.

Prof. Dr. Sadettin Ökten gibi bir ilim ve gönül adamına sahip oldukları için millet olarak büyük mutluluk yaşadıklarını dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Değerli Hocamız ve gönül adamı Sadettin Ökten’in hem ülkemiz hem de şehrimiz kültür ve ilim sahasındaki çalışmalarına birçok katkısı olmuştur. Kendisi, Bilecik Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda hazırlanan, ”Şiirlerin ve Şarkıların Sultanları” adlı programda da çok başarılı bir rehberlik ve danışmanlık görevi gördü. İnşaallah kendisiyle birlikte daha birçok etkinlikte bir arada oluruz. Kendisine ve bu gecenin bizlere hoş ve verimli geçirilmesinde katkısı olan Serdar Tuncer ile Cihan Yıldız kardeşimize ve ekibine teşekkürlerimi tekrarlıyorum” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Belediye Başkanı Selim Yağcı, Prof. Dr. Ökten’e, kendisiyle birlikte daha önce çekilmiş fotoğraflarının bulunduğu bir tablo hediye ederken, Vali Ahmet Hamdi Nayir de Bilecik seramiğinden yapılmış fincan takımı hediye etti.

DSC_9800 DSC_9848 DSC_9747

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.