DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

KAHRAMANLAR TARİH ŞERİDİNE HAYRAN KALDI

ŞEYH EDEBALİ TÜRBESİNDE DUA EDEN KAHRAMANLAR TARİH ŞERİDİNE HAYRAN KALDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Bilecik’te; ”İçimizdeki Kahramanlar” adlı söyleşi programı için ilimizde ağırladığımız Demokrasi Kahramanları, Şeyh Edebali Türbesi’nde dua ettikten sonra Bilecik Belediyesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ni gezdi.

Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen söyleşide moderatörlük yapan İsmail Hakkı ve konuşmacı kahramanlar Metin Doğan, Yaşar Yaldız, Vildan Güvercin’in yanısıra, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ve müdürlük görevlileri söyleşinin ardından Şeyh Edebali Türbesi’nde dua etti ve Tarih Şeridini gezerek, bilgi aldı.

Tarih Şeridini büyük beğeni ile gezen heyeti, Bilecik Belediyesi Görevlisi Arkeolog Ertuğrul Gündüz ile Şeyh Edebali Türbesi ve Tarih Şeridi Alan Sorumlusu Engin Beyce ağırladı.

Şeyh Edebali, Orhangazi Cami ve yörenin tarihine ilişkin Ertuğrul Gündüz’den bilgi alan heyet, ziyaretleri kapsamında Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan 9 dakikalık Bilecik’in Fethi Belgeseli’ni izledi.

Bilecik Belediyesi tarafından şehre büyük bir eser kazandırıldığına vurgu yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, ziyaretleri hakkında yaptığı kısa açıklamada; ”Öncelikle Belediye Başkanımız Selim Yağcı ve belediye çalışanlarına, böyle bir eseri şehre kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Gerçekten çocuklarımız ve gençliğimiz için güzel bir çalışma olmuş. Şanlı tarihimizi bu tür çalışmalar ile öğrenmek son derece faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Şeyh Edebali Türbesi ve Tarih Şeridinde fotoğraf çektiren heyet, daha sonra ilimizden ayrıldı.

 

dsc_0202 dsc_0204 dsc_0212 dsc_0214 dsc_0218

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.