DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Kağıt Atıkları Eğitim Yararına Dönüşüyor

Kağıt Atıkları Eğitim Yararına Dönüşüyor

Bilecik Belediyesi, Bilecik Kent Konseyi ve Tema Vakfı Bilecik Temsilciliği işbirliğinde hazırlanan proje ile mahalle muhtarlarımızın desteği ile şehirdeki tüm kağıt atıklar geri dönüşüme tabi tutularak, eğitim yararına kullanılacak.

Hazırlanan proje kapsamında atık kağıtlar doğaya kazandırılarak, öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak.
Vatandaşlarımız bulundukları mahalle muhtarlıkları ile Bilecik Kent Konseyi Hizmet binasına atık kağıtları bırakarak, projeye destek verebileceklerdir.

Doğaseverler, evlerinde, ofislerinde atıl bulunan kitap, ansiklopedi, dergi, soru bankası gibi atık kağıtları da belirlenen noktalara bırakarak ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemesi anlamında destek verebilir.

Unutmayalım

Geri dönüşüm oranını artırarak kağıt ve karton ithalatı azaltılabilir ve ülke ekonomisine fayda sağlanabilir. Böylelikle kağıt ve karton üretim için harcanan yüksek enerji ve su tüketiminden tasarruf sağlanmış olur.

Geri dönüşüme kazandıracağımız 70 kilogram kağıt ve karton ile 1 ağaç kurtarabiliriz. Kurtardığımız 1 ağaç ise günde 3 insanın tükettiği oksijeni üretebilir.

1 ton kağıt ve karton hamuru için 2 ton ağaç gerektiği bunun için de 20 ağacın kesildiği ve kesilen 20 ağaç ile sadece 200.000 sayfa yani 80 koli A4 fotokopi kağıdı üretilebildiği bilinmelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.