DOLAR
32,5882
EURO
34,7786
ALTIN
2.505,69
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi

Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi

“KADINLAR İÇİN MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ”

Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi’nin ikinci alt çalışma konusu olan “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” ile örgün eğitim dışında kalmış kadınların yeniden eğitime kazandırılması ve Mesleki Açık Öğretim Lisesine yönlendirilmesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesinden mezun olanların iş yaşamına katılımlarına aracı olunması, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunulması, çeşitli nedenlerle okuyamamış kadınların toplumsal yaşama daha fazla dahil olması, ekonomik ve sosyal yönden güçlenmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır.

Mesleki Eğitim Projesi kapsamında faydalanmak isteyen kadınlarımız, 2013-2014 Öğretim Yılı İkinci Dönem yeni kayıt tarihi olan 03-14 Şubat 2014 tarihleri arasında Mesleki Eğitim Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvurularını yapmışlardır.

Örgün eğitim dışında kalan kadınlarımız, kısa süreli meslek edinmeleri amacıyla Mesleki Açık Öğretim Liseleri dışında, belli meslek dallarında düzenlenen kurslarla sadece sertifika veren Halk Eğitim Merkezleri ve diğer yetkili kurumlara da müracaat etmişlerdir.

 

Proje çalışmaları kapsamında; Kamu Kurum ve Kuruluşları, Proje İl Yürütme Kurulu Üyeleri, Merkez İlçe Köy ve Mahalle Muhtarlıkları, Dernekler, Gönül Elçilerimizin de yer aldığı geniş katılımlı Bilgilendirme ve Tanıtım Toplantısı yapılmıştır. Tanıtım Toplantısında Proje Tanıtım Materyallerinin dağıtımına devam edilmiştir. İlimiz Merkez ve İlçelerinde Halk Eğitim Merkezlerince, hedef kitleye yönelik Açık Öğretim Meslek Liseleri ve diğer Açık Öğretim Okulları hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılacak kurslarla ilgili form ve ilanların dağıtımına devam edilmiştir. Halk Eğitim Merkezlerinde mevcut kurslara gelen erkek kursiyerlere, eş ve kız çocuklarının Açık Öğretim Meslek Liselerine kayıt yaptırmaları, açılacak diğer Meslek Kurslarına katılımlarını sağlamaları yönünde bilinçlendirme çalışmaları yapılmıştır.

 

SAYISAL VERİLER

 

“Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi”nin uygulama süresi olan Kasım 2013 – Şubat 2014 tarihleri arasında dört aylık süreçte Bilecik ili ve ilçelerinde yürütülen çalışmalarda Açık Öğretim Ortaokuluna 54 kadın, Açık Öğretim Lisesine 101 kadın, Mesleki Açık Öğretim Lisesine 11 kadın (Okulöncesi Eğitim ve Muhasebe Programı) kayıt yaptırmıştır. Kadınlara yönelik Bilgisayar İşletmenliği, Kuaförlük, Dikiş-Nakış, Ahşap Süsleme, Aşçı Yardımcılığı, Bebek Odası Hazırlama, Ebru, Hızlı Klavye Kullanımı gibi Meslek Kurslarına toplam 1.782 kadın kursiyer katılmıştır. Aile Eğitimi, Halk Oyunları, Diksiyon, İngilizce, Arapça, Almanca, Bağlama, Keman gibi Genel Kurslara katılan kursiyer kadın sayısı ise 1.152’dir. Ayrıca okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik açılan birinci ve ikinci kademe okuma yazma kurslarına 69 kadın kursiyer katılmıştır.

“Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” kapsamında; Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve ilgili kuruluşların işbirliği ile açılan Porselen Seramik Eşyası İmal İşçisi, Kağıt İmalat Makinesi Operatörü, Aşçı Yamağı, Reyon Görevlisi, Satış Danışmanı, Muhasebe Yetkilisi, Muhasebe Meslek Elemanı, Muhasebe Yardımcı Elemanı, Girişimcilik Eğitimi kurslarına 100 kadın kursiyer katılmıştır.

İlimiz genelinde toplam aktif olarak ise; Açık Öğretim Ortaokuluna 988 kadın, Açık Öğretim Lisesine 778 kadın, Mesleki Açık Öğretim Lisesine 33 kadın (Okulöncesi Eğitim ve Muhasebe Programı), Mesleki Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine 89 kadın kayıtlı bulunmaktadır. Meslek Kurslarına toplam 4.019 kadın kursiyer kayıtlıdır. Genel Kurslara kayıtlı kursiyer kadın sayısı ise 4.678’dir. Ayrıca okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik açılan birinci ve ikinci kademe okuma yazma kurslarına 70 kadın kursiyer katılmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.