DOLAR
32,3154
EURO
35,1147
ALTIN
2.292,51
BIST
9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Kadın Gülsün Hayat Gülsün

Kadın Gülsün Hayat Gülsün

Bilecik’te ‘Kadın Gülsün, Hayat Gülsün’ projesinin tanıtım programı düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Bilecik Gönüllüleri Derneği’nin koordinasyonunda; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ortaklığında “Kadın Gülsün, Hayat Gülsün” projesinin tanıtım programı düzenlendi.

Program, Bilecik Gönüllüleri Başkanı Gülcan Namal, 27. Dönem Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Cemal Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdür V. Rahim Duman, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Abdullah Ay, İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Ozan Bakkal, Bilecik Valiliği İl Yazı İşleri Müdürü Gülgün Işık, Basın Halkla İlişkiler Müdürü Seviye Beyli, yetkili personeller, gönüllüler ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

”Kadın Gülsün Hayat Gülsün” projesi ile Bilecik ilinde yaşayan dezavantajlı kadınlara; aşçılık, girişimcilik eğitimi verilerek kadınların yöresel yemekleri ve tatları kadın eliyle yeniden canlandırılması amaçlanmakta olduğu bildirildi.

Açılış konuşmalarının ardından Bilecik Gönüllüleri Derneği ve proje ekibi tarafından Türk Mutfağının dünyaya tanıtılması noktasında Kültür ve Turizm Bakanlığı yönetiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde, 21-27 Mayıs tarihleri ülkemizde ”Türk Mutfağı Haftası” olarak kutlanması vesilesi ile Bilecik’e özgü yöresel yemek kültürü ve tatlarının sunumları gerçekleştirildi.

Hazırlanan yöresel yemeklerin içerisinde keşkek, çıtır kabak tatlısı, büzme cevizli baklava, cevizli haşhaşlı, soğanlı börek, sarma, mercimekli ve nohutlu mantı başta olmak üzere yöreye ait lezzetler gelen ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bilecik Gönüllüler Derneği Başkanı Gülcan Namal şunları söyledi;

İçişleri Bakanlığımız ve Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’müzün destekleriyle gerçekleştireceğimiz projemizin tanıtım toplantımıza hoş geldiniz. Bugün bizleri yalnız bırakmadığınız yüreklendirdiğiniz için yönetim kurulumuz ve gönüllülerimiz adına teşekkür ederiz.
2013 yılında kurulan Bilecik Gönüllüleri Derneğimizi bir annenin evladını büyütmesi gibi, ihtimamla, gayretle, fedakarlıkla, gözbebeğimiz gibi koruyarak bu günlere getirdik. Zaman ve gereksinimler doğrultusunda, hangi kesimin ihtiyacı olduysa imkanlarımız elverdiği şekilde yardımcı ve destek olmaya çalıştık. Özellikle kadınlarımız, çocuklarımız, engellilerimiz, koruyucu ailelerimiz için çalışmalar yaptık. Ülkemizde ve ilimizde yaşanan olağanüstü durumlarda yapılan yardımlaşma çalışmalarına destek olduk. Bundan sonra da toplumumuzun ihtiyaç duyduğu durumlarda tüm gönüllülerimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugün sizlere tanıtacağımız projemizde bu çalışmalarımızdan birisi, Projemizin adı : ”Kadın gülsün, hayat gülsün” Projemizin amacı : Kadınlarımızı üreten, girişimci, haklarını bilen, gelecekle ilgili plan ve hayalleri olan mutlu ve sağlıklı bireyler olmaları için destek olmak.

Şiddet mağduru, dezavantajlı kadınlarımızın sosyal hayata geçiş dönemlerinde onlara destek olmak, ekonomik olarak güçlendirmek, yaşam kalitelerini artırmak, aile bütünlüğünün korunmasına destek olmak çocukların mağduriyetine engel olmak, istihdam olanaklarının yolunu açmak. Bunun için paydaş kurumlarımızla birlikte eğitimler gerçekleştireceğiz.

Eğitim başlıklarımız: Girişimcilik eğitimi, aile değerleri eğitimi, kişisel gelişim eğitimi, kadın hakları eğitimi, aşçı yardımcılığı eğitimi, aromatik bitkilerin değerlendirilmesi eğitimi olacak, Eğitimler sonrasında iş kurma veya istihdam edilmelerinde yol gösterici olmak.
Projemizin gerçekleşmesi için destek alacağımız paydaşlarımız: Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürlüğü, Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüdür.

Şimdiden tüm destek veren kurumlarımıza kadınlarımız adına teşekkür ederiz.

Ayrıca Türk mutfağı haftası münasebetiyle sizler için dışarıda ilimize ait yöresel yiyeceklerimizle bir sunum hazırladık, sizlerin beğenisine sunmak istedik, bundan sonraki zamanlarda yapılacak bu tür ilimizin tanıtımına katkı sağlanacak organizasyonlarda eğitim aldıracağımız kadınlarımızın ürünlerinin sergilenmesine öncülük yapacağız. Projemizi sizlerle paylaşmamız için davetimize icabet ettiğiniz için tüm katılımcılarımıza tekrar teşekkür ediyoruz. Öneri ve görüşlerinizi önemsiyoruz, desteklerinizi bekliyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.