DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Kadın Elinden Bilecik Lezzetlerinin Sunulacağı Mutfak Açıldı

Kadın Elinden Bilecik Lezzetlerinin Sunulacağı Mutfak Açıldı

Bilecik Belediyesi tarafından kapsamlı düzenleme ve yenileme çalışmaları sonrasında hazırlanan ve kısa adıyla ‘’Mutfak’’ olarak isimlendirilen Bilecik Kadın Kooperatifi Gastronomi Atölyesi ve Mutfağı açıldı.

Açılış programına; Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, İyi Parti İl Başkanı Hakan Sakarya, siyasi partilerin merkez ilçe başkanları, belediye başkan yardımcıları Ahmet Gürses, Hüseyin Yıldız, il genel ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

BELEDİYE BAŞKAN V. SUBAŞI:

‘’MUTFAĞIMIZDA BİLECİK’E ÖZGÜ LEZZETLER KADIN ELİYLE SUNULACAK’’

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, açılışta yaptığı konuşmada, ‘’Mutfağımızda Bilecik’e özgü lezzetler kadın eliyle sunulacak’’ ifadelerini kullanarak, şunları söyledi:

‘’Özellikle değerli kadınlarımıza hoş geldiniz diyerek pozitif bir ayrımcılık yapmak istiyorum. Bugün hepimiz için özel bir gün. Çok uzun bir süredir bugünü bekliyorduk. Önce kooperatif ile başladık. Orada el emeği göz nuru güzel eserler ortaya çıktı. Burada ciddi bir emek verildi. Ardından bu mutfağın açılması için çok çaba ortaya koydular. Her yönüyle kadın elinin değeceği bu mutfağımızda üretilen tüm ürünler halkımızla buluşacak. Buranın açılışını çok önemsiyorum. Çünkü burası kadınlarımızın her yerde nasıl güzel durduğunun bir göstergesi olacak. Kadınlar burada istihdam olunacak. Üretimler devam edecek. Mutfağımızdaki ürünler çok lezzetli. Her birisi Bilecik’e özgü tatlar barındırıyor. Ben bu güzel tesisin tekrar hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum’’ ifadelerini kullandı.

Bilecik Kadın Kooperatifi Başkanı Yasemin Aydın açılışta yaptığı konuşmada, kadınlar olarak çok mutlu olduklarını belirterek, Bilecik Kadın Kooperatifi Gastronomi Atölyesi ve Mutfağı’nın düzenlenmesinde ve açılmasında emeği olan Başkan V. Melek Mızrak Subaşı’na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından Mutfak’ın açılışı yapıldı. Başkan V. Subaşı ve beraberindekiler daha sonra vatandaşlarla sohbet ederek, hatıra fotoğrafları çektirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.