DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Kaçırılan Denizci Evine Döndü

Kaçırılan Denizci Evine Döndü. Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan ve kaçırılan gemiciler arasında bulunan Bilecik’in Pazaryeri İlçesinden Gökhan Buran, evine döndü.

21 gün önce Nijerya açıklarında ‘Mozart’ gemisine korsanlar tarafından saldırılmış ve 15 gemici kaçırılarak rehin alınmıştı. 21 günün ardından kaçırılan gemiciler Türkiye’ye getirildi.Denizciler, Türk Hava Yollarının Abuja-İstanbul seferini yapan tarifeli uçuşuyla saat 06.15 sıralarında İstanbul’a geldi.

Denizcilerden Gökhan Buran, Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde oturan ailesine sabah saatlerinde kavuştu. Evinin önünde okunan dua eşliğinde karşılanan evli ve iki çocuk babası Gökhan Buran, ailesine sarılarak hasret giderdi. Kapının önünde kurban kesilerek dualar edildi.
Kaçırılan denizci Gökhan Buran yaptığı açıklamada, “Devletimiz ve şirketimizden Allah razı olsun bizi bırakmadılar oralarda çok mutluyum zor günler geçirdik ama şükürler olsun evimize kavuştuk.” Dedi.

Baba İbrahim Buran, Bugün çok mutluyuz Allah’a şükürler olsun en güzel 14 Şubat Sevgililer günü biz sevgilimize kavuştuk. Allah herkesten razı olsun dedi.

Kadri Kut, Bugün çok sevinçliyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan, bizi yalnız bırakmayan Kaymakamımız Berker Çırak ve Belediye Başkanımız Zekiye Tekin’den acılarımıza ortak olan herkesten Allah razı olsun.
Eşinin ve çocuklarının sevinçleri gözlerinden okunan Buran ve Kut aileleri adeta bayram yaşıyorlar.

Gökhan Buran, yaşadıkları korku dolu anları şu sözlerle aktardı: “Her şey o kadar ani gelişti ki gemimiz hızlı olamasına rağmen onların botları daha süratli olduğundan ve otomatik silaları olan korsanlara karşı 5-6 saat güvenli odada direndik. Ama onu delerek rastgele ateş ediyorlardı. O sırada bir arkadaşımız vuruldu ve vefat etti. Daha sonra bizleri bir yata bindirip bilinmeyen bir yere götürdüler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Baknı Mevlüt Çavuşoğlu, şirketimiz yetkilileri gerekli girişimleri yaparak bizleri özgürlüğümüze kavuşturdular. Zaten asla umudumuzu kaybetmedik biz devletimizin bizi kurtaracağından emindik. Şimdi aileme kavuştum ve çok mutluyum herkesten Allah razı olsun dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.