DOLAR
32,3370
EURO
35,1959
ALTIN
2.247,60
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
7°C
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Az Bulutlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
10°C

Kaan Projesi Bilecik’te Başlatıldı

Kaan Projesi Bilecik’te Başlatıldı. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü (EMG) Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından ”Türkiye benim ülkem, Türkiye için ben de hazırım” sloganıyla, özel güvenlik görevlilerinin genel kolluk kuvvetleri ile etkili iletişimi, etkin iş birliği ve koordinasyonunun sağlaması amacıyla, Türkiye genelinde uyguladığı ”Kaan” projesi eğitimi Bilecik’te başlatıldı.

Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda, İl Jandarma Komutanı Albay Muzaffer Sandal, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Suat Günbey, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin, Polis Başmüfettişi Ali Saydam ve Akın Acar ile genel kolluk ve özel güvenlik görevlilerinin hazır bulunduğu eğitimin açılış programında, Fırat Kalkanı Bölgesinde terör örgütü PKK/PYD’nin saldırısı sonucu şehit olan özel harekat polislerine Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı dileğinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı EGM’nce başlatılan ‘Kaan’ projesinin, genel kolluk ve özel güvenlik görevlilerinin uyum içerisinde görev yapmalarına katkı sağlayacağını ifade eden Vali Dr. Kızılkaya, ”Özel güvenlik, 2000’li yıllardan sonra ülkemizde nicelik ve nitelik açısından hızla gelişme gösterdi. Bugün özel güvenlik görevlilerimiz, kamu hastaneleri, eğitim kurumları, havalimanları, alışveriş merkezleri, park ve bahçeler ile toplu taşıma istasyonlarında görev yapmaktadır. Özel güvenliğin her geçen gün yükselişi aynı zamanda bir kamu hizmetinin temel taşlarından birisi olan güvenlik hizmetinin daha sağlıklı ve daha eşgüdüm içerisinde yapılmasını önemli hale getirmiştir.” dedi.

İl Emniyet Müdürü Namal da özel güvenlik görevlilerinin genel kolluklara gösterilen uygulama üzerinden gerekli desteği sağlamak, olaylara karşı önleyici tedbirler alabilmek ve müdahaleyi çabuklaştırmak, özel güvenlik ile genel kolluğun uyum içerisinde görev yapmaları adına EGM’nin projeyi hayata geçirdiğini anlatarak, Bilecik’te 697 özel güvenlik görevlisinin bulunduğunu şuana kadar 133 özel güvenlik personelinin KAAN projesine dahil edildiğini bildirdi.

Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı bünyesinde görevli polis başmüfettişleri Ali Saydam ve Akın Acar ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) eğitmenleri tarafından genel kolluk ve özel güvenlik görevlilerine eğitim verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.