DOLAR
32,4960
EURO
34,9488
ALTIN
2.429,76
BIST
9.795,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

JANDARMA TEŞKİLATI’NIN 175. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

JANDARMA TEŞKİLATI’NIN 175. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

Jandarma Teşkilatı’nın 175. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Bilecik’te tören düzenlendi.
Tören, Cumhuriyet Meydanı’nda, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde devam eden törene, Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkan Vekili Nihat can, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ertan Yıldız, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, 9. Alay Jandarma Eğitim Komutanı Albay Mehmet Yiğit, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, daire müdürleri ile şehit aileleri ve yakınları katıldı.
Vali Nayir, burada yaptığı konuşmada, emniyetin ve asayişin devletin ilk görevleri arasında bulunduğunu belirterek, bu amaçla devletlerin dış güvenlikleri için ordulara, iç güvenlikleri için de kolluk güçlerine sahip olduklarını söyledi.
Ülkenin temel kurumlarından biri olan jandarma teşkilatının, 175 yıldır yürüttüğü hizmet ve fedakarlıklarıyla milletin güven ve takdirini kazandığını ifade eden Vali Nayir, şöyle konuştu:
“Ülkemizde iç güvenliğin ve asayişin sağlanması, temel hak ve hürriyetlerin korunmasıyla görevli bir birim olarak Jandarma Genel Komutanlığı, sahip olduğu eğitimli personeli ve donanımıyla, kardeş kuruluşları olan emniyet teşkilatı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde, yarınlarından emin olarak yaşamasını sağlama görevini başarıyla yerine getirmektedir. 1839 yılında kurulan, gelişen güçlü yapısıyla kıvanç duyduğumuz jandarma teşkilatımızın görev ve sorumluluklarını, bugün olduğu gibi gelecekte de aynı bilinçle ve kararlılıkla sürdüreceğine inancımız tamdır. Jandarma Genel Komutanlığının, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygılı, güvenilir, büyük bir vazife aşkı ve sorumluluk anlayışı içerisinde, gerektiğinde canı pahasına ortaya koyduğu cesur, kararlı ve özverili çalışmaları her türlü takdirin üzerindedir. Terörle mücadelede gösterdiği üstün gayret, amansız mücadele ve büyük fedakarlıkla jandarma teşkilatımız, milletimizin gönlünde özel bir yer edinmiştir. Jandarma teşkilatımızın değerli mensuplarını, ortaya koydukları cesur, kararlı ve özverili çalışmalar için tebrik ediyorum. Kahraman vatan evlatlarının birlik ve bütünlüğümüz uğrunda gösterdikleri eşsiz fedakarlıklar, ölümsüz birer hatıra olarak milletimizle daime yaşayacaktır.”
Alpay Sır da Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti jandarmasının, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkenin her noktasında gece gündüz, sıcak ve soğuk, yağmur ve çamur demeden halkın hizmetinde olduğunu, bundan sonra da olmaya devam edeceğini ifade etti.
Jandarma teşkilatının görev yaptığı her noktada, milletinin ve devletinin gücü ve teminatı olmaya, insan merkezli, birleştirici ve kucaklayıcı, yaklaşımı ile her zaman halkının yanında olmaya devam edeceğini vurgulayan Sır, şunları kaydetti:
“Teşkilatımız, bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelere paralel olarak imkan, kabiliyet ve yeteneklerini sürekli artırırken, toplumsal hayatta yaşanan değişimlere de kayıtsız kalmamaktadır. Bugün kolluğun etkinliği, suçluları yakalamada gösterilen başarıyla değil, suçun önlenmesi ve suç önlemede halktan alınan yardım ve desteğin oranı ile ölçülmektedir. Halkın yardım ve desteğini arkasına alan kolluk kuvveti, dünyanın neresinde olursa olsun kendisine verilen her türlü görevde başarılı olmaktadır. Varlığını halktan gördüğü kabul ve desteğe borçlu olan bu güzide teşkilat, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da faaliyetlerini etkin şekilde devam ettirmektedir.”
“Asil kahramanım jandarma” adlı şiirin okunmasının ardından Jandarma Teşkilatının 175. kuruluş yıl dönümü kapsamında İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlamalar, 2014 yılı genel ataması yapılan personele hizmet anısı şiltlerinin verilmesi, özel olarak eğitilmiş narkotik ve psikotrop madde arama köpeğin gösterisi ile araç ve teçhizatların yer aldığı serginin gezilmesiyle sona erdi.

 

MUH_1791 MUH_1798 MUH_1818 MUH_1826 MUH_1839 MUH_1842 MUH_1851 MUH_1873 MUH_1888 MUH_1914 MUH_1917 MUH_1943 MUH_1960 MUH_1970 MUH_1975 MUH_1984 MUH_1992 MUH_1729 MUH_1732 MUH_1734 MUH_1737

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.