DOLAR
32,5056
EURO
34,5851
ALTIN
2.498,66
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C

İZMİR’DEKİ BİLECİK KAYI OTAĞINA ZİYARETÇİ AKINI

İZMİR’DEKİ BİLECİK KAYI OTAĞINA ZİYARETÇİ AKINI
Kültür ve Turizm Bakanımız Prof. Dr. Nabi Avcı, protokol üyeleri ve yurt içi ile yurt dışından yatırımcılar, tur acentaları, turizm ve otel işletmecileri ile kalkınma ajansı yetkililerin  katılımıyla kapılarını açan  Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi kapsamında 10 bin kişi, Kayı’nın Şehri Bilecik’e ait Osmanlı kültürünün yansıtan tasarım ile hazırlanan Kayı Otağını ziyaret etti.
36 ülke ile 60 ilden toplam bin 179 katılımcı bulunduğu Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde Bilecik, sahip olduğu güzellikleri katılımcıların beğenisine sundu.
Bilecik Belediyesi ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliğinde hazırlanan fuarda 3 gün boyunca Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’in başta tarihi ve kültürel değerleri, doğal güzellikleri ve kendine has ürünleri sergilendi.
KAYI BOYU OTAĞINI YAKLAŞIK 10 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Vali, belediye başkanları yanı sıra sektörün önde gelen isimlerinin katıldığı fuarda Bilecik’e  ait güzelliklerin sergilendiği Kayı Boyu Otağı büyük ilgi gördü.
Fuarda; ilimizin tarihi ve kültürel değerlerini anlatan yayınlar, Bilecik’in zengin tarihini 3 boyutlu anlatan Bilecik Belgeseli Filmi, Toprağın sanata dönüştüğü çömlek ürünler, Marka Tescili  Bilecik Belediyesi’ne ait Osmanlı Şerbet Tiryakisi, Şifalı bozası, yöresel lokumları, Pazaryeri helvası, gibi tatlar konuklara ikram edildi.
İZMİR BİLECİK’İN BOZASINA HAYRAN KALDI
Gerek standıyla gerek içindeki güzellikler ile büyük ilgi gören Kayı Boyu Otağında ayrıca protokol ve katılımcılara, Pazaryeri Bozası;  ayva, nar ve kabak lokumları ile Osmanlı Meşhur Şerbeti ikram edildi.
Belediye Başkanımız Selim Yağcı, gerçekleştirilen fuarda ayrıca Kayı Boyu Otağını ziyaret eden başta Kültür ve Turizm Bakanımız Prof. Dr. Nabi Avcı olmak üzere bütün misafirlere ikramlarda bulunda ve Bilecik’e ait hediyeler taktim ederken, konuklar Bilecik bozasına olan hayranlıklarını ifade ettiler.
ÇÖMLEKÇİLİK USTASI SALİM YAŞAR’DAN ÇÖMLEK HEDİYESİ
Gerek ulusal anlamda gerek uluslararası boyutta gerçekleştirilen etkinliklere katılarak ilimiz ve Pazaryeri ilçemizi tanıtan Çömlekçilik Ustası Salim Yaşar, 3 gün süren fuarda Toprağı Seramik ilimiz Bilecik’i yaptığı çömlek ürünleri ile tanıttı.
Fuara katılanlara çömlekçiliğin püf noktalarını anlatan Salim Yaşar, doğum gününde olan katılımcılara yaptığı çömleklerden hediye etti.
3 BOYUTLU BİLECİK BELGESELİ İLE İLİMİZ VE TARİHİMİZ ANLATILDI
Bilecik’e ait güzelliklerin sergilendiği fuarda, ayrıca Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan 3 boyutlu Bilecik Belgeseli de protokol ve konuklar tarafından izlendi.
Kayı Otağı’nda kurulan salonda 3 Boyutlu Bilecik Belgeselini izleyen konuklar, Bilecik ve tarihimize olan hayranlıklarını bir kez daha ifade ettiler.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.