DOLAR
32,5810
EURO
35,0254
ALTIN
2.459,12
BIST
9.799,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

“İtalyan Osmanlı Konuşmaları” Konferansı Düzenlendi

“İtalyan Osmanlı Konuşmaları” Konferansı Düzenlendi

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Parisa Göker, İtalyan Dostluk Derneği (CASA ITALIA) tarafından düzenlenen İtalyan Yarımadası ile Osmanlı İmparatorluğu Arasındaki İlişkiler Üzerine Toplantılar Dizisinin 16 Haziran 2021 Çarşamba günü yapılan oturumunda söz aldı.

Doç. Dr. Göker İtalyan Büyükelçiliği Kültür Ofisi Ankara, Dipartimento di Civilta’ Antiche e Moderna (DICAM) Universita’ degli Studi di Messina ve Levantine Heritage Foundation destekleri ile organize edilen konferansta “Geç Osmanlı Dönemi Saray Bahçelerinde Batı Etkisi” (Western Influence in the Palace Gardens of Late Ottoman Era) konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Moderatörlüğünü Hacettepe Üniversitesinden Dr. Consuelo Emilj Malara’nın yaptığı konferans 16 Haziran 2021 Çarşamba Günü İtalya yerel saati ile 17:30; Türkiye saati ile 18:30’da Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşti. Doç. Dr. Parisa Göker “Geç Osmanlı Dönemi Saray Bahçelerinde Batı Etkisi” konuşması kapsamında tarihi saray bahçelerinin önemi, 19. Yüzyıl saray bahçelerinde Rönesans ve Barok sanatının etkisi ve izlerini gerek yapısal ve bitkisel materyal kullanımı gerekse mekânsal organizasyon ve düzenleme ilkeleri açısından değerlendirdiği örnekleri sundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.