DOLAR
32,5673
EURO
34,8813
ALTIN
2.434,81
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 94. YILI KUTLU OLSUN

“ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN”

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 94. YILI KUTLU OLSUN

İstiklal Marşı’nın kabulünün 94.yılı dolayısıyla BEM BİR SEN Bilecik İl Başkanı Güray Karamankaya bir basın açıklaması yayınladı.
BEM BİR SEN Bilecik İl Başkanı Güray Karamankaya yayınlamış olduğu basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 94. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

İstiklal Marşımız tarihimizi, milli karakterimizi, Milli Mücadele’nin heyecanını ve duygularını içinde taşıyan destansı bir eserdir. İstiklal Marşı’nın şairi, mütefekkir ve vatansever Mehmet Akif Ersoy, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” derken verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade etmiştir. Bugün, hayatını yurduna ve milletine adamış milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden dökülen kahramanlık destanı olan İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 93. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

Mehmet Akif Ersoy, halkımızın gönül ve ruh dünyasını, öylesine çarpıcı, öylesine güzel ifade etmiştir ki, İstiklal Marşı onun kaleminden çıkıp milletimize mal olmuştur. O güç dönemlerde toplumun bir ferdi olarak sıkıntıları derinden yaşayan Mehmet Akif Ersoy, inancını hiçbir zaman kaybetmemiş, Anadolu’yu dolaşarak halkımıza güç ve moral aşılamış, milli mücadeleye değerli katkılarda bulunmuştur.

Bizlere düşen görev; gelecek kuşakların, atalarının kendilerine emanet ettikleri bu kutsal vatan için, sağladıkları güven ve huzur ortamının yaşatılması için topyekûn farkındalık oluşturulmasının sağlamasıdır. Düşenin dostunun olmadığını, medeniyet adı altında, insanlık onuruna, istek ve arzularına bakılmaksızın, boyunduruk altına almanın hesaplarının yapıldığını günümüzde de görmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 94. yıl dönümünü kutluyor, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün istiklal kahramanlarımızı bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.
Güray KARAMANKAYA
BEM BİR SEN Bilecik İl Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.