DOLAR
32,5282
EURO
34,8785
ALTIN
2.435,87
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde saat 10:30’da ”İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” nedeniyle Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından program düzenlendi.

Açılış konuşmasını Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Halis Çelik gerçekleştirdi.Çelik, insanları bir araya getiren ortak değerlerin bulunduğunu ve bu değerlerin millet olmanın aracı olduğunu ve ülkelerin insanlar üzerinde ittifak edebilecekleri noktalarının bulunduğunu belirtti.

Çelik konuşmasına şöyle devam etti;

“Millet için ortak belgelerden biri de İstiklal Marşıdır. İstiklal Marşı’nın rengi milletin rengidir. Bu marş milletin geçmiş, hal ve gelecek zaman dilimlerinin özeti ve ışığıdır. Mehmet Akif Ersoy’un Türk milletine armağan ettiği İstiklal Marşı, çağlar boyunca bağımsız yaşamış ulusumuzun, bağımsızlık aşkını ulusal ve kutsal değerlere olan bağlılığını ve kahramanlığını yansıtır.”

Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından, “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy” konulu şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Ahmet Hamdi Nayir, Bursa Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç ve Belediye Başkan Vekili Nihat Can, ödüllerini verdi.

Programın devamında “İstiklal Marşı’nın Kabulü”nün canlandırdığı tiyatro oyunu sergilendi. Tiyatro oyunun sonunda Gülce Şen  İstiklal Marşı’nı okudu.

”İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” programına, Vali Nayir, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, daire müdürleri, öğretmen ve öğrenci ile vatandaşlar katıldı.

DSC07065 DSC_0046 DSC_0083 DSC_0082 DSC_0079 DSC07084 DSC07092 DSC_0048 DSC_0052 DSC_0070 DSC07077 DSC07069

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.