DOLAR
32,5401
EURO
34,8192
ALTIN
2.442,04
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

İstiklal Marşının kabul edilişinin 95. yıl dönümü

ŞEHİTLERİMİZİ VE ECDADIMIZI ”İSTİKLAL MARŞINI EN GÜZEL ŞEKİLDE OKUYARAK” ANDIK

Bilecik Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen programda, İstiklal Marşının kabul edilişinin 95. yıl dönümünü dolayısıyla ”İstiklal Marşı’nı Ezbere ve Güzel Okuma” yarışması yapıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmada ilk okul ve ortaokul öğrencileri arasında tatlı bir rekabet yaşandı.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 10 yıldır gerçekleştirilen ve büyük bir başarıyla sürdürülen yarışmada; ilimiz ve beldelerindeki ilk ve ortaokullardan 40’a yakın öğrenci İstiklal Marşı’nı ezbere ve güzel okumak için sahnede yer aldı.

Öğrenciler sahnede ter döktüğü ve velilerin ise, yerlerinde ayrı bir heyecan yaşadığı programda birbirinden renkli anlar yaşandı.

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRÜ CİHAN:

”ŞEHİTLERİMİZİ VE ECDADIMIZI EN GÜZEL ŞEKİLDE İSTİKLAL MARŞI’NI OKUYARAK ANIYORUZ”

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan’ın sunuculuğunda gerçekleştirilen yarışmanın ödülleri ise 18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan ve Dünya Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışmasında birinci olan Hafızların Kur’an-ı Kerim ziyafeti vereceği etkinlikte taktim edilecek.

Programın başında kısa bir açıklama yapan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan, Bilecik Belediyesi tarafından 10 yıldır gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen İstiklal Marşını En Güzel Okuma Yarışması ile şehitlerimizi andıklarını belirtti.

Konuklara, Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın selamlarını ileterek başlayan İsmail Cihan, günümüzde güzel ülkemiz üzerinde birçok kötü emelli devlet ve milletlerin olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

”Malumunuz bu hafta İstiklal Marşımız yeni bir yaşına girdi. Ecdadı yad etmek gerekirse bunun en güzel şekilde İstiklal Marşını okumakla olağını düşünüyoruz. Aslında buna yarışma demiyoruz. Bu aslında çocuklarımızın kendilerine olan özgüvenlerini pekiştirme için yaptığımız bir program. Biliyorsunuz bizler Türk Milleti olarak destan yazmaya alışkın bir milletiz. Onun için kimse bizlere bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyorum. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Çünkü her gün bir aileye bir ocağa ateş düşüyor. Hain eller, bizlere yas tuturmaya çalışıyorlar. Ancak biz yas tutmayan bir milletiz. Evet üzülürüz. Ancak bir ölür bin doğarız. Kimse bu emeline ulaşamayacak. Çünkü devlet ve hükümet olarak bunlara en güzel şekilde karşılık veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan, 10 yıldır büyük bir başarıyla gerçekleştirilen İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışması ile ilgili olarak Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın güzel bir sürprizi de olduğunu hatırlattı.

DERECEYE GİRENLER, BİSİKLET, TABLET VE YARIM ALTIN İLE ÖDÜLLENDİRİLECEK

Jüri üyelerinin puanlamada çok zorlandığı yarışmada İlkokul düzeyinde birinci, Bilecik Şehir Koleji öğrenci Ebru Onur, ikinci Cumhuriyet İlkokulundan Eslem Nur İnce, üçüncü ise 700. Yıl İlkokulundan Mete Aydın oldu. Ortaokul düzeyindeki yarışmada birinci, Dursun Fakih İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Aybüke Sıla Yılmaz, ikinci Murat Hüdavendigar Ortaokulu öğrencisi Kemal Hilmi Tuncan, üçüncü ise, TOKİ Ortaokulu öğrencisi Zeynep Nur Sönmez oldu.

Öte yandan, 18 Mart günü düzenlenecek etkinlikle dereceye giren öğrencilere, tablet, bisiklet ve yarım altın hediye edilecek.

DSC_6557 DSC_6587 DSC_6507 DSC_6527

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.