DOLAR
32,5021
EURO
34,7759
ALTIN
2.491,03
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

İSTİKLAL MARŞINI EN GÜZEL ŞEKİLDE OKUMAYA ÇALIŞTILAR

İSTİKLAL MARŞINI EN GÜZEL ŞEKİLDE OKUMAYA ÇALIŞTILAR

Eğitim ve öğretime büyük önem veren Bilecik Belediyesi tarafından, gerçekleştirilen ”İstiklal Marşı’nı Ezbere ve Güzel Okuma” programı, büyük bir katılım ile gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte İlkokul ve Ortaokul’da okuyan öğrenciler, Kahramanlık Destanımızın dizelere dökülmüş hali olan İstiklal Marşını en güzel okumak için gayret gösterdiler.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da anıldığı programda İstiklal Marşının bizler için sahip olduğu önem dile getirildi.

Programda kısa bir açıklamada bulunan Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan, amaçlarının çocuklarımızı yarıştırmak değil, onlara İstiklal Marşının önemini kazandırmak ve idrak ettirmek olduğu kaydetti.

Bilecik Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve İstiklal Marşının ehemmiyetinin anlaşılmasına vesile olan programa yoğun ilgi olduğunu kaydeden Cihan; ‘’Belediye Başkanımız Selim Yağcı’nın himayelerinde eğitime ve çocuklarımıza yönelik güzel aktiviteler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bugün de Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte bu program gerçekleştirdik ve hem İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u hatırlamak ve anmak için hem de çocuklarımıza İstiklal Marşımızın taşıdığı değeri hissettirme adına güzel bir etkinliği daha gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi her yıl çocuklarımız, İstiklal Marşını en güzel şekilde okumaya gayret gösteriyorlar’’ ifadelerini kullandı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan, ayrıca dereceye girecek öğrencilerin, ödüllerini, Cuma günü Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek olan ve Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun katılacağı programda Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Hatipoğlu’nun elinden alacaklarını kaydetti.

Gerçekleştirilen eğitim etkinliğinde İlkokul düzeyinde; Bilecik Özel Edebali Şehir İlkokulu Öğrencisi Hamza Yılmaz 1. Olurken; Cumhuriyet İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Ceylin Sarı 2. Ve Malhun Hatun İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Mete Aydın 3. Oldu.

Ortaokul düzeyinde ise; Dursun Fakih İmam Hatip Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Akif Korkmaz 1. Olurken; Murat Hüdavendigar Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Ceylin Fatma Gür 2. Ve Edebali Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Efsa Berberoğlu ise 3. Oldu.

İstiklal Marşını en güzel okuyan ve dereceye giren birincilere; Yarım altın, ikinci öğrencilere tablet ve üçüncü olan öğrencilere ise Bilecik Belediyesi tarafından bisiklet hediye edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.