DOLAR
32,5969
EURO
34,7289
ALTIN
2.496,30
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

İşletmeler Tedbirleri Arttırırken Denetimler de Sıklaştırıldı

İşletmeler Tedbirleri Arttırırken Denetimler de Sıklaştırıldı. Bilecik’te işletmeler koronavirüs tedbirlerini arttırırken,  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’de denetimleri sıklaştırıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatlarıyla, Türkiye genelinde alınan ‘Korona virüs’ tedbirleri çerçevesinde market, şarküteri ve unlu mamullerdeki hijyen tedbirleri konusunda, işletmeler denetlenmeye başlanması ile birlikte firmalarca alınan tedbirler de üst seviyeye çıkarıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarım ve Orman İl Müdürlükleri, bu çerçevede Türkiye genelinde marketlerde alınan ‘Korona virüs’ tedbirlerini denetledi. Bu kapsamda gıdanın hazırlanması, sunumu ve servis edilmesi sırasında virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla yıl boyu süren denetimleri, bu dönemde daha da yoğunlaştırılarak, işletmeler hem bilgilendirildi hem de denetlendi.

​Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Korona Virüse (Covid-19) karşı aldığı tedbirler kapsamında gıdanın hazırlanması, sunumu ve servis edilmesi sırasında virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla Bilecik İl ve İlçelerindeki gıda denetimlerini artırdı.

​Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tüketicinin korunmasını sağlamak amacıyla gıdanın birincil üretiminden son tüketiciye arzına kadar, gıda hijyenine ilişkin genel kuralların kontrolünü aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda İl Müdürlüğü ekiplerince denetim ve eğitim seferberliği devam etmektedir.

Kendisi de bizzat denetimlere katılan İl Müdürü Necmettin Yoldaş konuyla ilgili şunları söyledi;

Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatlarıyla, Türkiye genelinde alınan ‘Korona virüs’ tedbirleri çerçevesinde market, şarküteri ve unlu mamullerdeki hijyen tedbirleri konusunda, işletmeler denetlenmeye başlandı.

İlimiz genelinde marketlerde alınan ‘Korona virüs’ tedbirlerini denetledi. Bu kapsamda gıdanın hazırlanması, sunumu ve servis edilmesi sırasında virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla yıl boyu süren denetimleri, bu dönemde daha da yoğunlaştırılarak, işletmeler hem bilgilendirildi hem de denetlendi.

Bizlerde bir hafta içerisinde İl ve İlçe Müdürlüklerimizce gıda iş yerlerinde, Gıda Hijyen Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği ve Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği hükümleri çerçevesinde riski en aza indirme adına üretimden satışa yönelik denetimler üst düzeye çıkarılarak, denetimler yapılmıştır.

“Korona virüs’ tedbirleri çerçevesinde işletmelerin aldığı hijyen tedbirleri, açıkta bulunan ve istiflenen ürünler kontrol edilerek, reyon sorumlularının kılık kıyafet kurallarına uygunluğu kontrol edilirken, personellere de bilgilendirmelerde bulunuldu.

“İşletmelere, personellerin hastalıklarına dikkat etmeleri gerektiğini, hasta olan personelin hemen izne ayrılması gerektiğini, eldiven-maske ve bone kullanımlarının önemli olduğunu belirttik.

Dezenfeksiyon yapmalarını, elleri sürekli yıkamalarını, işletme girişlerinde hijyen paspası bulundurmaları gerektiğini anlattık.

Öncelikle toplu tüketim yerleri olmak üzere tüm gıda işletmelerindeki gıda çalışanlarının genel şartlar, el hijyeni, iş yeri davranış kuralları ve personel hijyen eğitimi gibi personel hijyen kurallarına sıkı sıkıya uymaları, virüsün yayılmasını önlemede büyük önem arz etmektedir.

Bu konuda İl ve İlçe Müdürlüklerimizdeki kontrol görevlilerimiz gereken hassasiyeti göstermekte ve yapılan resmi kontrollerde bu hususlara çok daha fazla dikkat edilmektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığımızın Alo174 Gıda Hattı ile Whatsapp İhbar Hattı (0 501 174 0 174) vatandaşlarımızın ihbar, şikâyet, soru ve sorunlarına ilişkin 7/24 hizmet vermektedir. Vatandaşlarımız bir sorunla karşılaştıklarında bu numaralardan bizlere  ulaşabilirler” dedi.

Geçtiğimiz aylarda özelleşen Bilecik Mezbahasının dikkat ve özeni Bilecik halkı tarafından takdirle karşılandı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.