DOLAR
32,3397
EURO
35,1175
ALTIN
2.311,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

İşkur Tarafından İş Başı Eğitim Programı,

İşkur Tarafından İş Başı Eğitim Programı, Toplum Yararına Programlar Ve Mesleki Eğitim Kursları Kapsamında Verilen Hizmetler işveren ve iş arayanlar için genişletildi.

 

Bilecik Çalışma ve İş Kurumu müdürü Ayhan Tozan tarafından yapılan açıklamada, İşkur Genel Müdürlüğü tarafından işsizlikle mücadele için etkili bir şekilde İl Müdürlüklerine aktif iş gücü hizmetleri kapsamında yürütülmekte olan mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programı, toplum yararına program ve girişimcilik eğitim programlarının usul ve esaslarını belirlemek amacı ile 12.2.2016 tarih ve 29622 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklik yapan Yönetmelik ile gelişen iş gücü piyasası koşullarına uyum sağlamak ve işverenler ile iş arayanlara daha etkin hizmet sunabilmek amacı ile çeşitli değişikliklere gidildi.

Bilecik Çalışma ve İş Kurumu müdürü Ayhan Tozan tarafından yapılan yazılı açıklama ise şöyle:

Bu değişiklikler kapsamında İl Müdürlüğümüzce yürütülen iş ve işlemlerde,

İşbaşı Eğitim Programının süresi 6 aydan 1 yıla çıkarılmıştır. Buna göre 24 ay içinde işsizler ve öğrenciler toplam 320 fiili gün bu programa katılarak günlük 50 TL cep harçlığı alabileceklerdir. Bu süre boyunca da İŞKUR katılımcıların genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primlerini ödeyecektir.

İşbaşı eğitim programının en az 2 sigortalı çalışanı olan özel sektöre ait bütün kurum, kuruluş ve işyerinde uygulanması imkânı getirilmiştir. Bu şekilde bankalar, meslek birlik ve odaları, noterler, sendikalar da programdan faydalanabilecektir.

Katılımcıların işbaşı eğitim programından faydalanmalarını artırmak, işgücü piyasasına uyum sağlamaları ve daha uzun süre istihdamda kalmalarını sağlamak amacı ile işverenlerden istihdam taahhüdü alınarak katılımcı sayılarında ve programın uygulama esaslarında Genel Müdürlükçe özel düzenlemeler yapılabilme yetkisi alınmıştır. Buna göre daha yüksek istihdam taahhüdü alınarak (%50) işyerine % 10 kontenjandan daha fazla kontenjan (%30) imkânı getirilmiştir.

İŞKUR tarafından yürütülen mesleki eğitim kurslarında daha fazla üniversitelerle işbirliği yapılabilmesi için eğiticilere ödenen ek ders ücretlerinde düzenleme yapılarak daha önce standart olarak her eğiticiye verilen aynı eğitici gideri yerine, eğiticinin görev yaptığı kurumun mevzuat dikkate alınmaya başlanacak ve eğiticinin unvanına göre verilen eğitici giderleri değişmiştir.

Mesleki eğitim kurslarından üniversite öğrencilerinin ve işbaşı eğitim programından lise öğrencilerinin yararlanması imkânı getirilmiştir. 15 yaşını tamamlayan ve dersleri kurs ve programlara katılmasına mani olmayan öğrenciler faaliyetlerden faydalanabilecektir.

Dul ve yetim aylığı alanların toplum yararına programdan faydalanması imkânı getirilmiştir.

Kurs ve programlar arasında 6 ay bekleme kuralı çalışanların mesleki eğitim ve girişimcilik programı için kaldırılmış; kurs sonrasında bir ay içinde İşbaşı Eğitim Programına ve Toplum Yararına Program sonrasında İşbaşı Eğitim Programına gidilmesi halinde bekleme şartı kaldırılmıştır. Ayrıca iki İşbaşı Eğitim Programı arasında 6 ay olan bekleme süresi 3 aya indirilmiştir.

Kurs sonrasında İşbaşı Eğitim Programı yapılması halinde daha önce toplam süre 160 fiili gün iken bu süre 480 güne çıkarılmıştır.

 

Ayhan TOZAN

Bilecik Çalışma ve İş Kurumu

İl Müdürü

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.