DOLAR
32,5183
EURO
34,7309
ALTIN
2.485,00
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C

ISI YALITIMINDA EN SON GELİNEN TEKNOLOJİ

Mantosür  ısı yalıtım sıvası ile tek seferde iç ve dış cephelerde ısı, su, ses ve yangın yalıtımı sağlıyor.

Mantosürün bilecik ana bayii ERDA İnşaat ve Yapı Malzemeleri Ticaret’in katkıları ile seminer gerçekleştirildi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde gerçekleşen seminerde Mantosür Hazır Isı Yalıtım Sıvası Pazarlama Müdürü Maden Mühendisi Muammer Çalışkan SLAYT EŞLİĞİNDE  Mantosür Hazır Isı Yalıtım Sıvası’nın özelliklerini ve avantajlarını anlattı.

Doğal mazemeden üretilen ve çevre dostu olan bu ürün yüzde 60 enerji tasarrufu getiriyor.

hazır sıvada Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini savunarak, “Mantosür adıyla sunduğumuz ürünümüzle yalıtımda gelinebilecek son noktadayız” dedi. “Isıdan, soğuktan, sudan ve ateşten etkilenmeyen hazır yalıtım sıvası üretimi ile Türkiye’de ilk olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diyen Çalışkan, “Mantosür, doğal polimerlerden oluşan iç ve dış cephelerde kullanılan ısı, su, ses ve yangın yalıtımını birlikte sağlayan, doğal yapısıyla da nefes alabilen hazır bir yalıtım sıvasıdır. Doğal malzemeden üretilmiş olan Mantosür, sağlığa zararlı değildir. Kansorejen madde içermez. Bu sebeple okul, hastane gibi toplu yaşam alanlarında da kullanılabilir”

Ürünün büyük oranda enerji tasarrufu sağladığına değinen Çalışkan, “Binaların iç ve dış cephelerinde yalıtım sağlamak amacıyla doğal malzemelerin karışımından elde edilen ve hazır harç olarak uygulanan ekolojik ürünümüz, binaların iç ve dış cephelerinde kullanıldığında yüzde 60 oranında enerji tasarrufu sağlıyor. Dış atmosfer ortamına son derece dayanıklı olan ürünümüz her türlü yüzeye uygulanabilir özelliğe sahip” diye konuştu.

“Hazır ısı yalıtım sıva malzemesi, TS EN 998-1 standardının T1 ısı yalıtım harcı grubunda yer alıyor. Bireysel olarak da kullanılabilen ürünümüz, sitede sorun yaşayan birçok ev sahibine de kolaylık sağlıyor. Bir yılda kendini amorti eden bu ürünümüz, binanın ömrüyle eşdeğerde Türkiye’de bayi aracılığıyla pazara giren firmamız, Fransa başta olmak üzere çok sayıda Avrupa ülkesine ürün gönderiyor” dedi.
Konferansa, Bilecik’teki inşaatçılar ve genç mühendis adayı öğrenciler katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.