DOLAR
32,6924
EURO
34,8957
ALTIN
2.508,72
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

İMAR BARIŞI İLE VATANDAŞ RAHAT BİR NEFES ALACAK

İMAR BARIŞI İLE VATANDAŞ RAHAT BİR NEFES ALACAK

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülkemizde milyonlarca kişiyi ilgilendiren imar affında çalışmalarında sona gelinerek, yapısı imar ve iskana uygun olmayan vatandaşlara  İmar Barışı ile çözüm kapısı açıldı.

Uzun süredir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen ve bir süre önce TBMM Genel Kurulunda görüşülerek karara bağlanan ‘’İmar Barışı’’ düzenlemesi yönetmeliğine giren vatandaşlar, 8 Haziran Cuma gününden itibaren İmar Barışı başvurusunda bulunabilecekler.

AK Parti hükümeti tarafından gerçekleştirilen İmar Barışı düzenlemesi ile yıllardır ertelenen ve tartışmalara yol açan birçok konu çözüme kavuşacak.

Vatandaşlarımız düzenleme kapsamında; doğalgaz, elektrik, su ve benzeri işlemler ile birlikte alım, satım ve ipotek işlemlerinde geçerli olabilecek ve tapu görevi görecek Yapı Kayıt Belgesi’ni E-Devlet sistemi üzerinden alarak başvurabilecekler.

DÜZENLEME İLE MÜLK SAHİPLERİNE ÖNEMLİ KATKILAR SUNULACAK

31 Aralık 2017’den önce yapılmış yapıları kapsayan düzenleme ile vatandaşlarımız Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra isteyen malikler, tapuya müracaat ederek ve yapı kayıt belgesi için ödenen bedel kadar ilave ödeme (yüzde 3) yaparak, cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edebilecek.

Vatandaşlarımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kuruluşlara İmar Barışı için başvuruda bulunabilecek ve gerekli düzenleme binanın metre karesi, yüzölçümü gibi özelliklere göre şekillenecek ve başvuru sonrasında tapu yerine kayıt belgesi verilecek.

Gerçekleştirilen düzenleme ile mülk sahipleri şu ana kadar tartışmalı, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı mülkleri, imar kurallarına uygun hale getirilecek.

AK Parti Bilecik Milletvekili Adayı Selim Yağcı, düzenleme hakkında yaptığı açıklamada, milyonlarca vatandaşımızı yakından ilgilendiren ve geleceğe umutla bakmalarını sağlayacak reform niteliğinde bir çalışmanın tamamlandığını kaydetti.

Açıklamasında; ‘’Gerçekleştirilen düzenleme ile AK Partimiz, ülkemizde 50 yıllık kangren olmuş bir sorunu çözme başarısını göstermiştir’’ ifadelerine yer veren Milletvekili Adayı Selim Yağcı, şu ana kadar işgalci ve konumunda olan vatandaşlarımızın bundan sonra malik olarak hayatlarını sürdüreceğini belirterek, şunları söyledi:

‘’Birçok mülkiyet sorununun da çözüme kavuşmasında önemli işlevler üstlenecek İmar Barışı’nın gerçekleştirilmesinde emeği olan Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve ilgili bakanlarımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Birçok ilki gerçekleştiren ve her zaman çözüm odaklı çalışmalarda bulunan hükümetimiz, devrim niteliğindeki bu çalışma ile birçok sorunun da kökten çözüme kavuşmasını sağlamıştır. düzenleme kapsamında; doğalgaz, elektrik, su ve benzeri işlemler ile birlikte alım, satım ve ipotek işlemlerinde geçerli olabilecek ve tapu görevi görecek Yapı Kayıt Belgesi’ni E-Devlet sistemi üzerinden alarak başvurabilecekler. İmar Barışı, kent ve kırsalda olmak üzere imar kanunlarına aykırı olarak inşa edilmiş tüm yapıları kapsıyor. Vatandaşlarımız PTT’den kendilerine verilen E-Devlet şifresi ile birlikte E -Devlet uygulamasına girerek, ilgili bölümde Yapı Kayıt Belgesini gerekli bilgileri girerek kayıt oluşturabilecektir. Yapı Kayıt Belgesi ile hesap oluşturulduktan sonra vatandaşlarımıza konu ile ilgili geri dönüş yapılarak bilgi veriliyor. İmar Barışı uygulaması 31.12.2018 tarihine kadar geçerli olup, Bakanlar Kurulu bu tarihi uzatmakla yetkilendirilmiştir. Buna göre Bilecik’imizde de bu yönde çalışmaları yakından takip ederek, vatandaşlarımızın en iyi şekilde faydalanmaları hususunda gerekli katkı ve çalışmaları yapmaya hazır olacağız. İşleyişi ile ilgili bilgilerin önümüzdeki günlerde netleşecek olan İmar Barışı düzenlemesinin şehrimize, insanımıza ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.’’ Şeklinde konuştu.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.