DOLAR
32,5771
EURO
34,7943
ALTIN
2.511,15
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

İLK MAHALLE İFTARI TEKKE MAHALLEDE YAPILDI

İLK MAHALLE İFTARI TEKKE MAHALLEDE YAPILDI
Bozüyük Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen mahalle iftarlarının ilki yoğun bir katılımla Tekke Mahalle’de gerçekleştirildi.
Bozüyük’te Ramazan ruhunu yaşatmak, mahalle olarak toplumsal kaynaşmayı sağlamak ve çocuklarımıza Ramazan ayının geleneklerini ve adetlerini öğretmek amacıyla düzenlenen ilk mahalle iftarına ilgi oldukça yoğun olurken, İftara Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI ve eşi Emine BAKICI, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, Bozüyük AK Parti İlçe Başkanı Mesut ÇETİN ve mahalle sakinleri katıldı. İftar Programında Besmele İlahi grubu tarafından ilahiler seslendirildi ve ramazanın önemini vurgulayan sohbetler gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Fatih BAKICI iftara katılan mahalle sakinleri ile tek tek görüşerek hayırlı ramazanlar diledi. Ezanı Muhammediye’nin okunmasının ardından tüm mahalle birlikte orucunu açtı. Yapılan iftarın ardından konuşan Belediye Başkanı Fatih BAKICI “Göreve geldiğimiz günden itibaren vatandaşlarımızla iç içe olalım istedik. Bunun en güzel örneklerinden biride bu mübarek ramazan ayında sizlerle birlikte iftar yapmak. Neredeyse aynı apartmanda oturan insanların bile birbirini tanımadığı bu günlerde hep birlikte iftar yapma fırsatı buluyorsak ne mutlu bize. Allah sevdiklerimizle birlikte nice güzel Ramazanlara erişmemizi nasip etsin. Hepinize hayırlı ramazanlar dilerim” dedi. Ayrıca mahalle halkına Ankara’da Kültür ve turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi AVCI ile yaptığı görüşme sonucunda bir müjde veren Başkan BAKICI “Her Mahallemiz için yaptığımız çalışmalar ortada. Ama Tekke Mahallemiz için bir konu daha var. Oda türbemiz. Yaptığımız görüşmelerde Sayın Bakanımız Nabi AVCI türbenin restorasyonu ve ziyarete açılması için düzenleme yapılmasına destek vereceklerini belirtti” dedi.
İftar yemeği ve Başkan BAKICI’nın konuşmasının ardından Başkan BAKICI mahalleli çocuklara pamuk şeker dağıttı. Eski ramazan günlerinin anıldığı ve yaşatılmak istendiği mahalle iftarı birlik, beraberlik ve neşe içerisinde yapıldı. Mahalle İftarları programı Tekke Mahalle’nin ardından Çarşı Mahalle (8 Haziran 2016), Yediler Mahallesi (9 Haziran 2016), Yenidoğan Mahallesi (10 Haziran 2016), Yeşilkent Mahallesi (13 Haziran 2016), Yeni Mahalle (14 Haziran 2016), Akpınar Mahallesi (15 Haziran 2016), 4 Eylül Mahallesi (16 Haziran 2016) ile devam ederken Kasımpaşa Mahallesi (17 Haziran 2016) ile sona erecek.
Mahalle İftarları Tekke Mahalle 18

Mahalle İftarları Tekke Mahalle 1

Mahalle İftarları Tekke Mahalle 2

Mahalle İftarları Tekke Mahalle 3

Mahalle İftarları Tekke Mahalle 4

Mahalle İftarları Tekke Mahalle 8

Mahalle İftarları Tekke Mahalle 15

Mahalle İftarları Tekke Mahalle 17

Mahalle İftarları Tekke Mahalle 7

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.