DOLAR
32,5369
EURO
34,8647
ALTIN
2.429,13
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

İlimizde Ramazan Ayı İçerisinde Gıda Denetimleri Arttırıldı

İlimizde Ramazan Ayı İçerisinde Gıda Denetimleri Arttırıldı

 

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz gıda kontrol ekiplerince ilimizde faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine (fırın, pastahane, kasap ve marketlere) yönelik denetimler arttırıldı.

 

Ekmek ve ekmek çeşitleri, unlu mamüller ve pastacılık ürünleri işleyen üretim yerleri başta olmak üzere ilimiz genelindeki gıda işletmelerinin denetimleri İl Müdürümüz Hacı Dursun YILDIZ’ın bizzat katılımı ile gerçekleşti. İl Müdürümüz denetimle ilgili şunları söyledi;

 

“Vatandaşlarımızın güven içerisinde, Ramazan ayında huzurlu bir şekilde sağlıklı gıdalar tüketebilmesi için rutin olarak yaptığımız denetimler arttırıldı. Denetimlerde işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunlukları resmi evrakları, ürünlerin son kullanım tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol edilmektedir. İşletme sahipleri ve çalışanları gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirildi. Bizim amacımız insan sağlığını koruyup, vatandaşlarımızın güven içerisinde alışveriş yapabilmelerini sağlamaktır.

 

Denetimlerimiz tüm halkımızın güvenilir gıda tüketmesini sağlamak amacıyla oluşturulan program dahilinde etkin bir şekilde devam etmektedir. Planlanan denetimlerin yanı sıra 174 Alo Gıda Hattı’na yapılan şikâyetlere bağlı olarak program dışı denetimler de gerçekleştirilmektedir. Denetimler sırasında, gıda kontrol görevlilerince eksik görülen hususlar tutanakla tespit edilerek, işletme sahiplerine uyarılar yapılmakta, gıda üretimi yada satışına uygun olmayan durumlarda yasal işlem uygulanmaktadır.

 

Çiftlikten sofraya gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için yapılan bu çalışmaların yanı sıra tüketicilerimize de büyük görev düşmektedir. Tüketicilerimizin aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları ve tüketim sürecinde özellikle hayvansal gıdalarda muhafaza koşullarına, gıdaların üretim kaynağına, içeriğine ve ambalajına dikkat edilmesi gerekmektedir. Kasaplarda kıyma müşterinin gözü önünde çekilmeli, çekilmiş kıyma ve ambalajsız beyaz et vb. alınmamalıdır. Gıdaları satın alırken etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri, mutlaka seçici davranmaları gerekmektedir.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.