DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

İlçe Başkanının Test Sonucu Pozitif Başkan Yardımcısı 14 Gün Karantinada

İlçe Başkanının Test Sonucu Pozitif Başkan Yardımcısı 14 Gün Karantinada. Bilecik’in Osmaneli İlçesi Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı İsmail Er’in yeni tip Koronavirüs Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığı, İlçe Başkan Yardımcısı Cihan Şimşek’in ise 14 gün tedbir amaçlı karantinaya alındığı öğrenildi.

CHP Osmaneli İlçe Başkanı İsmail Er, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

10.04.2020 Cuma gecesi yapılan test sonuçlarına göre yeni tip koronavirüs Covid-19 sonucum pozitif çıkmıştır. Hastanede yapılan muayeneler ve testlerde bir olumsuzluk yoktur. Çok şükür ayakta atlatacağım merak etmeyin. Güzel ve güneşli günlerde görüşmek üzere.

CHP Osmaneli İlçe Başkan Yardımcısı Cihan Şimşek tedbir amaçlı 14 gün karantinasına alındı

CHP Osmaneli İlçe Başkanı İsmail Er’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarının ardından, CHP Osmaneli İlçe Başkan Yardımcısı Cihan Şimşek de 14 gün karantinasına alındı.

CHP Osmaneli İlçe Başkan Yardımcısı Cihan Şimşek ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ”Değerli arkadaşlar sayın büyüklerim ve sevgili küçüklerim 14 gün süre ile karantinaya alındığım doğrudur. Testlerimin pozitif çıktığı duyumları asılsızdır.

Geçtiğimiz günlerde CHP İlçe Başkanımız İsmail Er’e Covid-19 testi yapılmış sonuçlarına göre pozitif çıkmış, yapılan muayene ile testlerde olumsuz bir durumla karşılaşılmamış ve 14 gün karantinaya alınmıştı.

CHP Osmaneli İlçe Başkan Yardımcısı Cihan Şimşek açıklamasında, ”İsmail Er başkana yakınlığımdan dolayı, Sağlık Bakanlığınca şahsıma sosyal mesafe ve 14 gün tecrit uygulaması yapılmıştır, tamamıyla önlem amaçlıdır. Koronavirüs test sonucu pozitif çıktığı iddiası asılsızdır. Aldığımız çok sayıda telefon ve mesaj nedeniyle, açıklama gereği duymuş bulunmaktayım. Şahsıma koronavirüs testi yapılmamıştır. Virüs bulunmamaktadır. Sağlık durumum iyi olup, tedbir amaçlı evimde bulunmaktayım.” ifadelerinde bulundu.

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) tavsiyeleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığınca alınan karar doğrultusunda bilindiği üzere ateş, yorgunluk ve kuru öksürük gibi semptomları olmayanlara test yapılmıyor, 14 gün ev izolasyonu öneriliyor. DSÖ tarafından yapılan açıklamalara göre, COVID-19’un tahmini inkübasyon (kuluçka) süresi 1-14 gün, en yaygın olarak yaklaşık 5 gün olarak belirtiliyor. Bu 14 günlük izole süresi içerisinde kişide semptomların görülmesi halinde test yapılıyor ve test sonucunun pozitif çıkması durumunda ise hasta tedavi altına alınıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.