DOLAR
32,5782
EURO
34,9928
ALTIN
2.455,79
BIST
9.768,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

İL PROTOKOLÜ MUHTARLARLA YEMEK PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ

İL PROTOKOLÜ MUHTARLARLA YEMEK PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen yemek programında il protokolü muhtarlarla bir araya geldi.

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında düzenlenen programa Vali Tahir Büyükakın, Milletvekilimiz Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can, Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, daire amirleri, Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar ve muhtarlar katıldı.

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Dernek Başkanı İlhami Çınar, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen program kapsamında bir araya geldiklerini belirterek, ‘’Ben öncelikle bizlere böyle anlamlı bir gün hediye eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Ayrıca ilimizde bizlerin çalışmalarında katkı sağlayan Sayın Valimize, Milletvekilimize ve Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel hizmetleri vatandaşlarımıza el birlik içinde getirmeye çalışacağız’’ ifadelerini kullandı.

Milletvekilimiz Selim Yağcı ise konuşmasında  AK Parti iktidarında Muhtarlık Makamının ve muhtarlarımıza gereken değerin verildiğine dikkat çekti.

Muhtarların yerel yönetimde birçok önemli görevi sürdürdüğünü kaydeden Milletvekilimiz Selim Yağcı, şunları söyledi:

‘’Öncelikle bugün kutladığımız Muhtarlar Gününün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Muhtarlık ve köy yönetimi gerçekten devlet idare sisteminin en önemli bir parçasıdır. Ama atomun çekirdeği gibi gerçekten gelişmemize ve medeniyet yolculuğumuza hız katan bazen de eksik yapıldığında bu yolculuğu durduran çok önemli bir yönetim alanıdır.  Muhtarlık önceleri küçümsenen bir teşkilat ve yapı iken daha sonra özellikle AK Parti iktidarımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlarımızı birinci muhatap kabul ederek, külliyede ağırlaması ve Köylü Milletin Efendisidir diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda muhtarlarımızla el ele gönül gönüle vererek, medeniyet yolculuğunda ilerleme adına göstermiş olduğu çalışmalarla gerçekten muhtarlık ve muhtarlık makamı imrenilecek bir konuma geldi. Bazen siyasetçi olarak muhtarlarımız bizlerden daha külliyede yer alarak gurur kaynağı oluyorlar. Köylerimiz ve mahallelerimizde bu görevleri yerine getirmek çok önemli. Bizler de şehrin yöneticileri olarak, başta muhtarlarımız olmak üzere, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz, belediye başkanlarımız ve genel idaremiz ile koordineli olarak güzel çalışmalar ortaya koyma gayretinde oluyoruz. Ben bu anlamda muhtarlarımıza çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. İnsanımızı güzel hizmetlerle buluşturan ve şu an hayatta olmayan bütün muhtarlarımıza ve şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum, hayatta olanlara sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. İnşallah hep birlikte şehrimiz ve insanımız için güzel çalışmalar yapmaya devam ederiz’’ ifadelerini kullandı.

Vali Tahir Büyükakın ise konuşmasında muhtarlık teşkilatının yerel ve genel idaredeki rolüne dikkat çekerek; ‘’Sayın vekilimizin de belirttiği gibi muhtarlık müessesesi ve muhtarlarımız demokrasimiz ve yönetim sistemimizin ayrılmaz bir parçası. Bizim Türk idare sistemimiz 1829 yılından itibaren muhtarlık müessesesi ile tanıştı. O güne atfen ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu günü muhtarlar günü olarak kutluyoruz. Muhtarlarımızın bizim isabetli kararlar vermemizin her şeyi yerli yerine koymamızın ve adil olmamızın en önemli unsuru. Çünkü sahada olan ve vatandaşlarımızla birebir görüşenler muhtarlarımızdır. Vatandaşımızın derdi ile uğraşanlar muhtarlarımızdır. Onun için muhtarlarımızın taşıdığı görev ve sorumluluklar son derece önemlidir. Ben bu anlamda bütün muhtarlarımıza yaptıkları fedakarca çalışmalar dolayısıyla teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Programda; Vali Tahir Büyükakın 20 yıldır muhtarlık vazifesini gören Beşiktaş Mahalle Muhtarı Saffettin Arı’ya Teşekkür plaketi taktim ederken, Milletvekilimiz Selim Yağcı da Bilecik Muhtarlar Derneği  tarafından merkez ilçe mahalle ve köy muhtarlarının kendi maaşlarından biriktirdikleri nakdi yardımları TSK Güçlendirme Vakfı’na yaptıkları destek adına TSK tarafından hazırlanan Gümüş madalyayı İlhami Çınar’a taktim etti.

Program, protokol üyeleri ve muhtarların birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.