DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
ALTIN
2.302,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

İL MÜFTÜMÜZ NECATİ AKKUŞ MERKEZ KÖY MUHTARLARINA SEMİNER VERDİ

İLK EMRİ OKU OLAN….

İl Müftüsü Necati Akkuş, İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen, merkez ilçe muhtarları eğitim programı çerçevesinde “İslam Dini’nin kız çocuklara ve kız çocuklarının eğitimine bakışı” konulu seminer verdi.

Yeni seçilen veya ikinci kez seçilerek görevlerine devam eden muhtarları tebrik ederek konuşmasına başlayan Müftü Akkuş, kültürümüze, maddi ve manevi değerlerimize uygun hıdrellez şenlikleri düzenleyen köylerimize de teşekkür etti. Sözlerinin devamında;

Konumuz olan “İslam Dini’nin kız çocuklara ve kız çocuklarının eğitimine bakışı” aslında bizim böyle sorunumuz yok. Kadına ve kız çocuklarına değer veren bir dinin mensuplarıyız. Cahiliye döneminde, diri diri toprağa gömülen, köle pazarlarında mal gibi satılan, Çin Kültüründe insan yerine konulmayıp hayvan olarak görülen, Roma kültüründe cadı, Yahudi Kültüründe necis sayılan kadını alıp en yüce mertebeye çıkarmış.

Peygamberimizin hadislerinde;

“Kim, üç kız çocuğu bakıp büyütür ve onları güzel terbiye eder; onları evlendirir ve onlara ihsanda bulunursa, onun için cennet vardır.”

“Kız çocuğu olup ona hakaret etmeyen ve onu erkek çocuklarına tercih etmeyen cennete girer.”

“Cennet anaların ayakları altındadır.”

Kur’an-ı Kerim  Şura Suresinde;

“Göklerin ve yerin mülkü (hükümranlığı) Allah’ındır. O, dilediğini yaratır. Dilediğine kız çocukları, dilediğine erkek çocukları verir. Yahut o çocukları erkekler, dişiler olmak üzere çift verir, dilediği kimseyi de kısır yapar. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilendir, hakkıyla gücü yetendir.” Buyruluyor.

İlk emri “oku” olan bir dinin; öğrenme konusunda, herhangi bir ayırım gözetmeden kadın erkek, bütün Müslümanlara farz kılınması, verilen önemin bir göstergesidir. İlimizde kız çocuklarının eğitimi ile ilgili engelleyici herhangi bir problemin yaşanmaması da bizi sevindirmektedir, diyen Müftü Akkuş sözlerine son verdi.

260514MUHTART0549 260514MUHTART0549-2 260514MUHTART0549-3

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.