DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

“İL MİLLİ EĞİTİM DANIŞMA KOMİSYONU” TOPLANTISI

“İL MİLLİ EĞİTİM DANIŞMA KOMİSYONU” TOPLANTISI

Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında ”İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu” toplantısı gerçekleştirildi.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’ndaki toplantıya; Vali Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Jandarma Komutan Vekili Murat Darçın, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan, daire müdürleri ve okul müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Belediye Başkanımız Selim Yağcı adına toplantıya katılan, Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan, Bilecik Belediyesi’nin eğitime yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

Vali Nayir toplantıda; fertler, aileler ve toplum ile gelecek için en önemli konulardan birisinin milli eğitim olduğunu belirterek, konunun sorumluluğunun sadece İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde görmediklerini söyledi.

Başarıyı elde edebilmek için ekip çalışmasına ihtiyaç bulunduğunu ifade eden Vali Nayir, “Onun için yerel yönetimlerimizden kolluk birimlerimize ve sivil toplum kuruluşlarımıza kadar konuyla ilgili olarak görev alabilecek olan bütün birimlerimize önemli görevler düşmektedir. Başarı ekip başarısıdır. Bu ekip içerisinde yer alan birimlerimizin, çocuklarımız ve geleceğimiz için neler yapılabileceği konusunda değerlendirmede bulunacağız. Varsa eksiklerimiz onları tamamlamaya çalışırken, güzel olan çalışmaları da devam ettirip, geliştirmek için gayret içerisinde olacağız” dedi.

BİLECİK BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRÜ CİHAN:

”Bir Taraftan Bilecik’in çehresini değiştirirken bir yandan da farklı alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi yönünde çalışmalar yürüterek gerek öğretmlenlerimizin eğitim vermelerini gerekse çocuklarımızın da en iyi şartlarda eğitim görmelerini sağlıyoruz”

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan, gerçekleştirilen toplantıda Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın selamlarını ileterek, belediye çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Bilecik Belediyesi olarak diğer kurumlara ve diğer alanlara olduğu gibi eğitime de gerekli katkıları sağlamaya devam ettiklerini belirten Cihan, şunları söyledi:

Bilecik Belediyesi olarak desteklerimiz kapsamında okullarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize yönelik birçok çalışmamız bulunuyor. Belediye olarak, Bilecik’imizin çehresini değiştirirken, çocuklarımızın da en iyi şartlarda eğitim görmelerini sağlıyoruz. Yaptığımı zçalışmaları kısaca anlatmak gerekirse, bütün okullarımızdaki okul bahçelerinden tutun da öğretmen odaları ve öğrencilerimize yönelik çalışmalar gerçekleştirdik. Çocuk bahçelerinin yeniden yapılandırılması ve asfaltlanması, akıllı tahta sistemleri, kütüphane yenilemeleri, öğretmen odaları yenileme çalışmaları, eğitim setleri dağıtımı, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize kırtasiye yardımları, değerler eğitim setleri, yaz spor okulları ve müzik eğitim kursları, çocuk festivalleri, çocuk tiyatrosu ve çocuk sinemaları, üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize moral motivasyon etkinlikleri gibi kalemlerde katkılar sunmaya çalıştık. Aynı zamanda ilçelerimize de katkı sağlamayı unutmadık. İnhisar, Gölpazarı ve Eskişehir Sarıcakaya gibi komşu ilçelerimizde spor ve çocuk oyun grupları noktasında katkıda bulunduk. Tabi ki bu hizmetlerin gerçekleştirilmesinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yanımızda olması bizleri ayrıca mutlu etti. Sayın Valimizin huzurunda Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Altınkaynak’a bu anlamda teşekkür ediyorum. Dolayısıyla öğrencilerimizi çok düşünerek, anasınıfından lise dönemine kadar olan bütün öğrencilerimize dönük hizmetler gerçekleştirdik.

”Çocuklarımıza her 3 ayda bir değerler eğitimi dergileri dağıtıyoruz”

Bilecik Belediyesi tarafından her yıl üçer aylık dönem zarfında çocuklarımıza değerler eğitimi dergilerini dağıtacaklarını kaydeden Cihan, ”Bunun dışında her yıl üçer aylık zaman dilimlerinde ücretsiz olarak Değerler Eğitimi Çocuk Dergisileri dağıtıyoruz. Bu yıl okul açılışında ilkini dağıttık. Bundan sonraki dönemlerde de dağıtmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

”Çocuklarımıza kırtasiye yardımlarımız devam ediyoruz”

İhtiyaç sahibi çocuklarımıza yönelik kırtasiye yardımlarının devam ettiğini dile getiren Cihan, ”Kırtasiye yardımlarımız devam ediyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz istişareler ile bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Alan elin veren eli görmeyeceği bir şekilde bu hizmeti gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz bu hizmet kapsamında istedikleri kırtasiyede ihtiyaçlarını gideriyor. Bunun dışında Akılla Tahta Sistemi kapsamında her okulumuza akıllı tahtalar teslim ettik.

”Geleneksel Çocuk Festivalimiz devam ediyor”

Geleneksel çocuk festivallerinin sürdüğünü kaydeden İsmail Cihan, ”Festival kapsamında her yıl çocuklarımıza yeni bir parkı hediye etmek oldu. Bu yıl belediyemizin yan tarafındaki Çocuk Dünyasını yeniledik ve Pelitözü İlkokulu’na yeni bir park kazandırdık. Bununla birlikte çocuklarımız arasında güzel bir faaliyete imza atıyoruz. Her yıl Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve İstiklal Marşı yarışmamız var. Bütün çocuklarımız bizim gözümüzde başarılı. Asıl amacımız yarışmak değil çocuklarımızın bu anlamda özgüvene sahip olmalarını, sosyal aktivitelerde yer almalarını istiyoruz.

”Çocuklarımıza sinema ve tiyatronun keyfini sunmaya devam ediyoruz”

Çocuklarımıza ücretsiz sinema ve tiyatro keyfini sunmaya devam ettiklerini kaydeden Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan, ”Özel işletmelerimiz tarafından bu hizmeti 15:00 ile 17:00 saatleri arasında sunuyoruz. Sinema salonumuz artık eskidi. Buna yönelik yeni çözümler üretiyoruz. Bu yıl her pazar kongre merkezimizde çocuklarımıza saat 13:00’te bu güzel hizmeti vermeye devam ediyoruz. Çocuklarımıza yönelik bir diğer güzel çalışmamız ise Yaz Spor Okulları. Şehirde kalan çocuklarımıza yönelik olarak, yüzme, basketbol, futbol, tenis ve voleybol alanlarında çocuklarımıza eğitimler veriyoruz. Bunun dışında Akıl Oyunları Yarışmaları düzenliyoruz. Biz sadece proje ortağıyız. Bu anlamda paydaş olarak faaliyet gösteriyoruz. Bu çalışmalar bizlere mutluluk veriyor. Sağlık Bakanlığımız bizlere bisiklet gönderdi. Bizler de bu güzel hizmete aracı olarak, gerek derslerinde gerek ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilerimize bu bisikletleri hediye ettik. Bilim Sanat Merkezi ve Endüstri Meslek Lisesiyle robotik alanlarında çalışmalar gerçekleştiriyor. Bizler de bu anlamda gerekli katkıları sağlıyoruz.

Okullar Hayat Olsun Projesini en güzel şekilde gerçekleştiriyoruz”

Bilecik’te ”Okullar Hayat Olsun” projesini çok başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirterek, ”Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında belki de en güzel bir çalışmayı gerçekleştirdik. Sağ olsun, bu anlamda Sayın Valimiz ve Milli Eğitim Müdürümüz bizlerin yanında oldu. Ben bu anlamda teşekkürlerimi sunuyorum. Ramazan ayında okullarımızın bahçesi iftar sofralarına sahne oldu. Hep birlikte parklar ve yeşil alanlar kazandırdık ilimize. Altyapı çalışmalarımız her zaman devam ediyor. Temizlik çalışmalarımız aksaklık olmadan devam ediyor. Gerçekleştirilen projelerimizden birisi de Ana Çocuk Yaşam Merkezleri. Bir anlamda çocuklarımızın anneleriyle birlikte bulunduğu mekanlardan birisiydi. Ana Baba Okulu gibi güzel bir eğitim projemiz var.

”2016 yılında çocuklarımıza yönelik çok güzel projelerimiz var”

2016 yılında çocuklarımıza yönelik güzel projelerin olduğunu dile getiren İsmail Cihan, sözlerini şöyle tamamladı:

İnşallah 2016 yılı içinde projelendireceğimiz çok güzel çalışmalarımız var. Milli Eğitim Bakanlığı’nın da onay verdiği Eğitim, Bilim ve Deney Merkezi projemiz var. Bu noktada büyük bir destek aldık. Aynı zamanda bu yıl okullarımızın bahçelerinde birer halı saha yapmayı düşünüyoruz.

Toplantı, 2014-2015 eğitim öğretim yılının genel değerlendirmesi, okullarda sağlık konusu ve kantinlerle ilgili çalışmalar, gerçekleştirilen sportif aktiviteler, okul güvenliği ile ilgili yapılacak çalışmalar ve 2015-2016 eğitim öğretim yılı faaliyetlerinin planlaması ile İl Milli Eğitim komisyonu tasvibine sunulan konuların görüşülmesiyle sona erdi.

DSC_3440 1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.