DOLAR
32,4886
EURO
34,9477
ALTIN
2.439,30
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İş ve Sosyal Hayatta İletişim Konulu eğitim

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü  İş ve Sosyal Hayatta İletişim Konulu eğitim

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanan çiftçi kurslarında eğitici olarak görev yapmak isteyen personele yönelik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde “İş ve Sosyal Hayatta İletişim” konulu eğitim düzenlendi.

İl Müdürlüğü Sosyal Tesisler Toplantı salonunda düzenlenen eğitime, İl Müdürü Hacı Dursun YILDIZ, İl Müdür Yarımcısı Erkal GEDİKLİ, İl ve İlçe Müdürlükleri bünyesinde görev yapan teknik personel katıldı.

İl Müdürü YILDIZ eğitimle ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi;

İnsanoğlu okumalı, öğrenmeli, sorgulamalı, yargılamalı, değer vermeli mutlaka iletişim kurarak da bildiklerini en iyi şekilde başkalarına aktarmalıdır. Bunu yapabildiğimiz müddetçe bilgilerimizin bir anlamı ve ehemmiyeti vardır. Yoksa bir insanın bilgisi ancak karşındakinin anladığı kadardır. Eğer siz karşınızdaki insana bilgilerinizi onun seviyesine inerek veya çıkarak anlatabilmişseniz ve aktarabilmişseniz o zaman sizin bilgilerinizin bir kıymeti var demektir. Aksi durumda kilitli bir kasa düşünün içinde altın dolu olsa eğer kasanın anahtarı yoksa o altınların hiç kimseye faydası yok demektir. Bilgi de insanda aynen bu şekildedir. Dolayısıyla iletişim çok önemlidir. Konuşmacı kişi karşısındaki kişilerin durumuna göre anlatır, iletişim yöntemlerini bilirse o zaman başarılı olur.

Bizim vazifemiz sadece tarımsal üretim değil aynı anda üretici ve tüketicilerin de eğitimi ve bilinçlendirilmesidir. Bunu başardığımız müddetçe kurum olarak başarımız artar ve işlerimiz daha da kolaylaşır. Yaptığımız işi daha sağlıklı yapmış oluruz. Çünkü üretene, üretim yöntemlerini, tekniklerini, ürünleri nasıl işleyeceğini, hasadını, sulamasından gübrelemesine, ilacından bitkisel zararlılara karşı mücadelesinden, ambalajlamasına, muhafaza ve pazarlamasını öğretmenin yanı sıra bir de tüketiciye tükettiği ürünleri sorgulama ve güvenilir gıda tüketme alışkanlığını da kazandırmak zorundayız. Onun için zaman zaman okullarımızda öğrencilere, öğretmenlere, kantin işletmeci ve çalışanlarına, kadın- erkek çiftçilerimize, gıda üreticilerimize eğitimler düzenliyoruz. Bundan sonra vereceğiniz kurslarda bilgilerinizi iletişim yöntemlerini kullanarak karşınızdaki kitlenin durumuna göre daha etkili bir sunum yapabileceksiniz.

Eğitime katılanlara, Eğitmen Özge KEÇE’ye ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

4 günlük ( 32 saatlik) eğitimin sonunda teknik personeller eğitici havuzunda çiftçi kurslarında görev yapmaya hak kazandılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.